Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Forwarden Nellie Wilhelmsson lyfts upp från IBF

5 maj 2020 09:00
DAM

Warbergs andra nya spelare in i damtruppen för säsongen 2020/2021 blir Warbergsfostrade och talangen Nellie Wilhelmsson. Från knattelag till A-laget, vi välkomnar Nellie till truppen.


Nellie Wilhelmsson började redan runt 6års åldern att spela innebandy i Warberg IBF. Under de senaste 10 årens har hon spelat sig genom föreningens alla ungdomslag hela vägen upp till division 1. Under våren kvalade hon med sitt lag till Allsvenskan innan säsongen bröts. Efter en vår med stabilt och stark spel så lyfts nu upp till A-laget och får sitt första A-kontrakt. Nu väntar försäsongsträning med de ”stora” tjejerna för Nellie och såhär säger nya tränaren Kent Göransson om Nellie:

-Hon är en spelare jag tror mycket på även om vi inte ska ha för stora krav första året. Nellie är riktigt bra i sitt targetspel och bra på att hålla sina motståndare ifrån sig. Dessutom har hon ett riktigt vasst skott. Det ska bli intressant att följa hennes utveckling.

Så här säger Nellie Wilhelmsson själv om sin innebandy ”uppväxt” i Warberg:

-Att ha spelat i klubben sen jag var liten och nu få chansen att gå upp och spela i A-laget är ju en väldigt stor ära och dröm. Min resa från knattelag har innehållit mycket lek till början som nu blivit mer seriöst och övergått till en rejäl satsning. Mina lag som jag har spelat i har innehållit mycket glädje och vinster både i cuper och serier. Jag har själv utvecklats till en bättre innebandyspelare och fått med mig mycket tips och erfarenheter på vägen till den spelare jag är idag. Det genom många duktiga ledare som vi har i klubben.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Jag skulle själv säga att jag är en ganska hård spelare. Spelar mycket med min kropp och även går mycket på avslut med viljan att göra mål. Men som spelare i ett lag pushar jag mycket mina kompisar och har alltid en vilja att vinna matcherna.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?

-Jag har höga förväntningar på nästa säsong. Drömmen personligen hade ju varit att få starta några matcher i A-laget. Jag kommer att göra allt för det, sen får jag se hur långt det räcker. Sedan lagmässigt hoppas jag på att vi ska ta oss till en stabilare plats i serien än tidigare år i SSL.

Vi tackar Nellie för intervjun och hälsar henne varmt välkommen till A-truppen och önskar henne varmt lycka till under försäsongen innan SSL, förhoppningsvis, drar igång till hösten.