Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hannes Karlsson till Warberg

9 april 2020 16:34
Herr

Warberg har gjort klart med den storvuxne vänsterbacken Hannes Karlsson från Kumla! Den tidigare juniorlandslagsmannen och SSL-meriterade 22-åringen har tecknat ett tvåårsavtal med Warberg och flyttar till västkusten i början på sommaren.


Hannes Karlsson är född 1998 och tillhör landets allra mest lovande i sin årskull. Tillsammans med bland annat Warbergs Filip Kalentun representerade han det svenska U19-landslag som tog VM-silver på hemmaplan 2017. Samma år gjorde han också debut i SSL med Örebro, som tillsammans med moderklubben Kumla IBK är de enda föreningar han har representerat.

Efter debutsäsongen i SSL försvann motivationen, och de två nästkommande säsongerna har han fört en något mer anonym tillvaro i Kumla och division 1. Att motivationen för en elitsatsning nu är tillbaka är därför oerhört glädjande! Hannes har på sina två säsonger i division 1 producerat hela 87 poäng från sin vänsterbacksplats, nästan på pricken jämnt fördelat på mål och assist. Det är med andra ord en offensiv kraft Warberg har hämtat in!

-Grymt kul att Hannes är motiverad för elitidrott igen, han är en klasspelare som ska bli oerhört skoj att se på högre nivå igen! Det är en rejäl spelare som trots sin storlek (194 cm) besitter en enormt fin teknik och kan styra spelet bra bakifrån. Han kommer tillföra mycket spets till vårt lag, men framför allt är det spelskickligheten, attityden och kraften vi är ute efter. Sen kommer han bli viktig i till exempel powerplay. Han bevisade sina färdigheter med Örebro i SSL och Allsvenskan redan för tre, fyra år sedan, och nu skall det bli väldigt spännande att se honom några år äldre och klokare i Warberg, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Hannes Karlsson själv kommenterar övergången till Warberg så här, och berättar om suget på elitidrott som återuppstått:

-Suget efter att spela högre upp kom väl egentligen efter denna säsong med Kumla där jag har fått stort förtroende med mycket speltid och en ledarroll på planen. Därför känns det jäkligt bra att vi fått ihop allt och att det blir Warberg till de kommande säsongerna! Jag fick en bra känsla när jag var nere och hälsade på klubben, otroligt proffsiga och målmedvetna. Att lämna min moderklubb Kumla är såklart jättejobbigt, de är ju ens familj och har varit ens bästa vänner i alla år. Men samtidigt förstår de mitt beslut och är glada för min skull såklart. Jag är väldigt hemmakär men har stora delar av min släkt nere i Varberg och det kommer vara till stor hjälp för mig!

Hannes Karlsson kommer i Warberg att spela med tröjnummer 87.

Vi säger varmt välkommen till Warberg Hannes!