Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför bortamötet mot Nacka Wallenstam.

3 januari 2020 20:10
DAM

Det är nytt år och första matchen för 2020. Nu har serien vänt och för andra gången står nu Nacka Wallenstam för motståndet, denna gången på bortaplan.


I morgon spelar damlaget mot Nacka Wallenstam i Ormingehallen. Laget är nykomlingar och har fått en stark start på sin första säsong i SSL. Just nu har de spelat ihop 17 poäng som placerar dem på en 8:e plats i tabellen.

Warberg tog emot Nacka i säsongspremiären på hemmaplan. Då fick våra motståndare en smakstart med 0-3 på tavlan efter första perioden. Mycket innebandy har spelat sedan dess och Warbergs damer kommer senast från en svidande förlust mot Täby efter att ha tappat den sista perioden av matchen. Stämningen i Warberglaget är på topp efter två bra träningar i kroppen efter nyår och spelarna åker mot Stockholm revanschsugna.

Inför senaste bortamatchen så var inte vår huvudtränare Pelle Körberg med i båset på grund av sjukdom. Av samma anledning kommer inte Pelle att åka med till matchen. Vi hörde med Pelle Körberg hur läget ser ut på ledarsidan just nu.

Pelle, vi kommer att få se lite justeringar och nya ansikten i båset mot Nacka? Kan du berätta mer? -Det stämmer. Även om mina värden är bättre så är jag inte i form för att ta en match i båset. Och att Andreas Wahman inte skulle medverka denna matchen, har vi vetat sedan länge. Mest olyckligt är att detta händer samtidigt.

Men, vi har under en lång tid byggt ett ”Team” runt laget där Stefan ”Bagarn” Smedberg varit en del sedan säsongsstarten, vid sidan om planen men även varit närvarande på vissa träningar. Så det känns ganska naturligt att han kliver in och hjälper till eftersom Frida Olsson-Öberg inte har så många veckor hos oss ännu. Till sin hjälp får de även Johan Nilsson, som fungerat som mentor till mig sedan jag tog över i april. Så alla har bra känsla för var laget och spelarna befinner sig. Även Sportchefen Jonny Ljungberg är med i båset som tillsammans med Frida har hållit i träningarna nu när jag legat på sjukhuset. Detta blir en bra lösning, så för oss handlar det nu mest om att ha fokus på prestationen på planen. Vi förväntar oss en tuff match på lördag eftermiddag.

Stefan ”Bagarn” Smedbergs känner vi ju till, som en ikon i Warbergströjan, men vem är Johan Nilsson? -Förutom att det är en person med en nära relation till mig och uppdraget, är det en person som varit engagerad inom innebandyn i många år, främst inom AIK. Johan tränade senast AIKs herrar 2014/2015, men var även tränare när AIK tog SM-Guld 2006. Johan har en mycket bred kompetens kring vårt spelsystem 2-2-1, och goda ledaregenskaper.

Spelare som är tveksamma till spel pga sjukdom: Jonna Bergemyr, Camilla Halldén, Amanda Wetterström. Johanna Johansson är fortfarande borta på grund av skada.

Matchen startar vid 16.00 och ni kan se den på sslplay.se

Vi önskar våra damer ett stort lycka till.