Många Warbergslag på cup under trettonhelgen!

8 januari 2024 10:51
ALLMÄNT

Första helgen i januari är en populär cuphelg där det spelas många ungdomsturneringar runtom i landet.

Utöver ett antal Warbergsspelare på Distriktslags-SM i Umeå så deltog damakademilaget, P08, P09, F09/10 på Gothia Cup i Göteborg medan P10, P11, F11 och P12 var i Skövde för att spela Sibben Cup.

Damakademilaget deltog i klassen Girls 18 där de gick obesegrade genom gruppspelet via fyra segrar och en oavgjord match. Det blev dock förlust i semifinalen mot Lindås 1-2 vilket innebar en bronsmedalj i turneringen.

Desto bättre gick det för P08 som deltog i klassen Boys 15. Åtta raka segrar inklusive vinsten i finalen mot Partille, och med endast fem insläppta mål under hela turneringen, gjorde att man kunde åka hem med guldmedaljen.

F09/10 var med i Gothia Cup för första gången där de deltog i klassen Girls 14. De gick obesegrade genom gruppspelet via tre segrar och en oavgjord match. Via segrar i kvarts- och semifinal blev det sedan tyvärr förlust i finalen mot CL98IC med 1-3. Men en silvermedalj i en av världens största ungdomsturneringar är ett väldigt bra resultat.

P09 deltog i klassen Boys 14 och gick också obesegrade genom gruppspelet via fyra segrar och en oavgjord match. Tyvärr blev det förlust i kvartsfinalen mot Snipers Bratislava från Slovakien. Samma lag som sedan vann hela turneringen.

I Sibben Cup deltog fyra lag där några av lagen för första gången spelade en turnering med utslagning. Sammantaget en lyckad helg för alla deltagande spelare och ledare.

Uppe i Umeå spelade distriktslaget SM-slutspel för spelare födda 2007. Halland slutade på en tionde respektive elfte plats av 18 deltagande distrikt.