Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

Hjertberg får vänta på sin comeback

30 november 2022 18:00
DAM

Landslagsmeriterade Natalie Hjertberg var ett av många nyförvärv till damlaget inför säsongen, och det absolut mest meriterade. Än har det dock inte blivit något spel i Warberg på grund av skada, och nu berättar hon att comebacken kommer att dröja.


I april offentliggjordes Natalie Hjertberg som nyförvärv till Warbergs damer från SSL-konkurrenten Sirius. Den landslagsmeriterade backen med Surte IS IBK som moderklubb värvades med vetskapen att hon var mitt i en rehabiliteringsperiod från en allvarlig knäskada. Planen var då att hon skulle kunna starta upp försäsongen med laget och förhoppningsvis vara tillbaka i spel under vintern. Men den som har sett laget spela under hösten har förmodligen också noterat att Hjertberg ännu inte dragit på sig matchtröjan en enda gång, utan bara funnits med som ett stöd vid sidan av planen. Vi lät därför Natalie förklara lite om henns tid hittills.

-När jag kom till Warberg var det lite oklart vad som var fel i mitt knä, men läkare och fysio konstaterade att det förmodligen inte var något större, utan antingen en överansträngning eller en irriterad fettkudde. Problemen ska ha kommit från att jag efter min tidigare korsbandsoperation tränat lite för intensivt. Efter det har jag har fått ett bakslag, tyvärr inte så litet. I nuläget har jag inget korsband i höger knä då läkarna konstaterade att korsbandet satt fel vilket gjorde att det inte fanns något annat alternativ än att ta ut mitt befintliga korsband för att sedan gå utan korsband i några veckor, vilket jag gör nu. Men planen är att sätta in ett nytt korsband igen runt jul eller nyår.

Vill du beskriva dina senaste tre-fyra månader?

-De senaste fyra månaderna har jag fortsatt med rehaben, ingen löpning, utan styrka på gymmet. För ungefär sex veckor sedan opererades korsbandet ut. Efter det var det hel vila från träning i två veckor, och sen fick jag börja träna på gymmet igen. Nu gymmar jag på i princip som vanligt utan smärta men jag får inte göra något som innebär riktningsförändringar.

Hur är det att ha kommit till en ny klubb och inte ha kunnat spela än och hur känns det att stå vid sidan av?

-Att inte kunna spela är såklart jättetufft. Tyvärr har jag fått acceptera att jag inget annat kan göra. Jag har gjort min rehab som planerat sen jag drog korsbandet för två år sedan men så fort träningsbelastningen har ökat så har knät inte riktigt fungerat som det ska. Jag har gjort det jag kunnat men haft otur att korsbandet inte suttit som det skulle. Att vara vid sidan av ett lag har såklart också varit väldigt tufft. Jag har varit med så mycket jag orkat och kunnat. Har med hjälp av tränarna fått lite andra uppgifter vilket jag uppskattat väldigt mycket, så jag har känt mig som en del av laget trots att jag inte varit på planen. Jag försöker att bidra med så mycket energi och pepp jag kan för att laget ska kunna prestera så bra som möjligt.

Du är bara 23 år och har haft några skadefyllda säsonger bakom dig, hur går tankarna med din innebandykarriär framåt?

-Självklart är min förhoppning att jag ska kunna spela igen men jag vet inte om läkarna kommer ge mig godkänt att spela igen. Jag kommer som sagt att göra en ny korsbandsoperation nu inom kort och sen följa den rehab som krävs. Efter det får vi se men jag håller alla tummar jag kan och ska göra allt i min makt för att kunna spela innebandy igen.

Hur ser rehabiliteringen ut efter din kommande operation?

-Planen med rehab framöver blir ca tolv månader från det att jag opererar in det nya korsbandet, vilket preliminärt blir efter årsskiftet. Så från idag har jag ca 13-14 månaders rehab framför mig. Sen är det svårt att säga, då det är ett måste att allt ska gå enligt plan vilket jag hoppas att det gör.

Tack för din tid Natalie, vi håller alla tummar som finns att din nya operation går som den skall och att din rehabilitering blir lyckosam!

-Tack så mycket, det håller jag också tummarna för!