Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför Mullsjö borta- kniven mot strupen!

4 mars 2020 08:48
Herr

Med endast tre omgångar kvar av SSL är herrlaget i akut poängbehov för att chansen till nytt kontrakt skall finnas kvar. Ikväll möter man Mullsjö borta och seger är det enda som räknas!


Förutsättningarna inför de tre sista matcherna är glasklara. Herrlaget måste vinna minst två av dessa och plocka in åtta plusmål, samtidigt som Sirius inte får ta några poäng. En tuff uppgift, minst sagt.

Ikväll väntar som sagt Mullsjö på bortaplan. Ett hemmalag som i detta nu är placerade på femteplats i tabellen, men med endast tre poäng ner till niondeplacerade FC Helsingborg utanför slutspel. Med andra ord en oerhört viktig match för Mullsjö också.

Västgötarna har haft en smått turbulent säsong med tidigt tränarbyte och resultat som svajat en aning. När man får flyt i sitt energiska spel så är dock högstanivån i klass med de allra bästa i landet, och då är man ett lag som slåss om medaljer. Inte minst på hemmaplan har man flertalet gånger visat detta. Till exempel har man en 6-1 seger mot Storvreta i januari och bara för ett par veckor sedan 10-4 mot Pixbo hemma i Nyhemshallen. Till mötet med Warberg kommer man dock med fyra förluster på de fem senaste matcherna, bland annat mot Höllviken och Visby. Så räkna med ett hemmalag som nu vill stegra upp och dels säkra sin slutspelsplats, men också hitta formen!

I spelarväg finns det gott om högkvalitativa namn att nämna, och inte minst den schweiziska landslagsmannen Jan Zaugg som är en riktig artist på plan. Han gör sin första säsong i Sverige och står redan noterad för 53 poäng, en mycket imponerande siffra. Centern Sebastian Palmqvist är svensk landslagsspelare och en framspelare av rang som Warberg självklart behöver ha koll på.

Men, Mullsjö är allt som oftast en lagmaskin som vill spela med väldigt hög intensitet och fart i sitt spel, så fokus från Warberg måste ligga på att få stopp på detta istället för enskilda spelare.

Kent Göransson och Anton Drake har hela sin trupp att tillgå, och det återstår att se hur man formerar laget ikväll. Senast mot Dalen testades ju lite nya formationer och positioner på ett antal spelare. Kan man få till ett stabilt försvarsspel och skapa lika många målchanser som hemma mot Dalen så finns det absolut skrällchans ikväll. Men, effektiviteten när chanserna skapas måste bli bättre!

Matchen startar 19.00 i Nyhemshallen, Mullsjö. Kan du inte vara på plats för att stötta killarna så har du länk till sändningen på SSL Play här.