PAR

En premiärseger som satt långt inne!

18 september 2022 19:56
HERR

Herrlaget inledde sin seriesäsong med en programenlig seger mot nykomlingen Partille. Det var dock en 7-3 seger som satt väldigt långt inne och matchen avgjordes först med fem minuter kvar att spela.

Förra årets seriesegrare mot en nykomling skulle såklart bara kunna sluta på ett sätt. Vilket det till slut gjorde. Men det var en krampaktig Warbergs-seger som man verkligen fick slita för, och gästande Partille var med i matchen länge och väl. Matchbilden blev ganska väntad med ett hemmalag som mest spelförande mot ett lågt stående bortaförsvar. Warberg hade dock förtvivlat svårt att få igång passningstempot och trots att skotten vanns med hela 32-13 var det få av dessa som var ett resultat av kombinationsspel. Efter att ha följt varandra i målprotokollet i två perioder (2-2), kom det matchavgörande målet i powerplay med dryga fyra minuter kvar. Markus Berntsson sköt 4-2 på ett direktskott från sin högerkant på en fint maskerad passning av hemvändaren Anton Birgersson, och då var Partilles Tobias Jernsand chanslös i målet. Efter detta tog Partille ut nyss nämnda Jernsand i sin jakt på reducering, och även om man pillade in en boll under de avslutande minutrarna så hjälpte det föga då Warberg gjorde tre mål i tom kasse.

Statistik från matchen

Warberg-Partille 7-3 (2-1, 0-1, 3-1)

Skott: 32-13 (12-4, 7-4, 13-5)

Publik: 742

Poänggörare Warberg:

Anton Birgersson 0+3, Hannes Karlsson 2+0, Simon Nilsson 1+1, Jesper Larsson 1+0, Markus Berntsson 1+0, Filip Erheden 1+0, Nico Mutter 1+0, Simon Svensson 0+1, Oliver Olsson 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Astbrants kommentar

-Det viktigaste är alltid att vinna såklart, sen tycker jag att det finns flera saker vi behöver förbättra. Allt ifrån tekniska detaljer som passningsspel, avslutningssituationer, vi behöver bli bättre och skarpare i de sitiationerna helt enkelt. Vi kan tyvärr inte höja bolltempot idag för att vi har alldeles för dålig kvalitet i spelet med boll. Sen saknar jag lite i vårt presspel idag med tanke på att vi möter ett lag som går på två femmor, och då kan jag tycka att vi bör klara av att trötta ut dem mycket mer i vårt sätt att spela. Sen är vi nöjda att vi ändå lyckas knyta ihop säcken och vinna till slut, vi är också nöjda med att vi bara får nio skott emot oss trots ett boxplay och över tre minuter i spel fem mot sex. Det är en styrka. Sammantaget är det skönt att premiären är avklarad och att vi tar tre poäng, det är främst det vi tar med oss från idag!

Nästa match

Herrlagets nästa match spelas om en vecka, söndag den 25 september borta mot en annan nykomling, Skoghalls IBK. Värmlänningarna vann också de sin premiärmatch idag när man bortabesegrade Hovslätts IK med 6-5.