Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Clemedtson lämnar, Johansson ersätter

27 december 2019 10:00
Herr

Herrlagets vänsterforward Kim Clemedtson lämnar Warberg omgående och flyttar tillbaka till Malmö. Segermatchen mot FC Helsingborg blev Kims sista i Warberg. En ersättar är redan klar, och det är Alexander Johansson från fjolårets kvalmotståndare Hagunda som nu är spelklar för Warberg.


Kim Clemedtson värvades till Warberg från FBC Malmö sommaren 2018. 26-åringen tog snabbt en ordinarie tröja i laget och gjorde en stark inledning på säsongen. Med sin aviga spelstil och sina kvicka handleder bidrog han med gott om poäng från sin vänsterkant. Totalt slutade han på 30 poäng, varav sju av dem kom under kvalet till SSL. Den här säsongen har Kim fått begränsat med speltid i SSL, och nu står det klart att han lämnar laget för att flytta tillbaka till Malmö, där hans sambo hela tiden har bott kvar.

-Kim har inte kunnat leverera den innebandy han kan den här säsongen av olika anledningar, och för att kunna prestera på elitnivå så måste du må bra utanför innebandyplanen också. Vi har fört en dialog hela hösten och har landat i att detta är den bästa lösningen för att han ska hitta sig själv igen. Såklart tungt för oss att tappa en vänsterforward, men familjen måste gå före idrotten ibland, säger herrlagets sportchef Kimmo Eskelinen.

Kim själv säger så här tiden i Warberg och beslutet att flytta tillbaka till Malmö:

-Såklart ett tråkigt beslut att ta då SSL alltid har varit ett mål, men den sociala delen har inte funkat för min del och då har det påverkat mig mentalt och till slut också motivationen. I år har också den begränsade speltiden påverkat och jag har haft svårt att hitta den motivation som krävs för att ta mig tillbaka. Jag tog detta beslut för min eget välmående och för att sätta familjen i första hand. Jag vill tacka föreningen för ett bra bemötande från start, och framförallt tacka mina lagkompisar som har varit helt fantastiska. Jag vill önska dem all lycka resten av säsongen. Until we meet again!

Efter några intensiva dagar innan och runt jul så har dock sportchef Kimmo Eskelinen gjort klart med en ersättare för Clemedtson. Det är den 29-åriga vänsterforwarden Alexander Johansson från fjolårets kvalmotståndare Hagunda som ersätter Clemedtson i truppen. Johansson som ursprungligen är från Göteborg har spelat i Hagunda sedan 2016 och har varit en pålitlig poängplockare under sina tre och en halv säsonger i Uppsala-klubben. 106 poäng står han noterad för uppdelat på 59 mål och 47 assist.

Johansson var en av Hagundas absolut bästa spelare under den kvalserie vi fick uppleva i april när Warberg kvalade sig till SSL. Med sin snabbhet och rakhet mot mål var han ett ständigt hot mot Warberg. Bland annat så gav han sitt Hagunda ledningen med 3-1 i början av den tredje perioden av den femte och avgörande matchen, men sedan skadade han sig och kunde inte fullfölja. Som alla minns vände Warberg och vann till slut med 4-3.

Det är just farten och rakheten som fått Warberg att fastna för just Johansson:

-Så är det absolut. Alexander är en jobbig spelare att möta i och med att han gärna utmanar och använder sin fart hela tiden. När situationen blev som den blev med Kim så var vi tvungna att agera snabbt, och när det visade sig att Alexander var tillgänglig så kände vi att vi måste ta chansen. Övergången har gått mycket snabbt och jag vill rikta ett tack till Hagunda för väldigt smidig hantering. Alla detaljer kring hur mycket han kan vara med är inte helt spikade ännu. Vi vet att han är med oss och tränar nu runt jul och nyår, och till att börja med så är vi överens om en utlåning under januari månad. Alexander har visat en stark vilja av att komma hit och det har underlättat processen, säger Kimmo Eskelinen.

Alexander gör sin första träning med truppen idag fredag när herrarna återsamlas efter ett par dagars julledighet.

Avslutningsvis vill Warberg också rikta ett tack till Kim Clemedtson för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden!