Den perfekta julklappen- tre poäng mot Helsingborg!

23 december 2019 09:54

Efter en minst sagt händelserik och nervös tredjeperiod lyckades herrarna plocka med sig tre tunga poäng hem från Helsingborg! Matchvinnare blev Johan Dahlqvist som avslutade ett vackert anfall och sköt Warbergs sjunde mål i 8-6 segern.

Strax över 1400 personer på plats i Helsingborg Arena bjöds igår på en match med många ansikten. Den högljudda och konstant sjungande Warbergs-klacken slets mellan hopp och förtvivlan men lyckligtvis slutade det på bästa sätt.

I första perioden var spelet ganska tillknäppt och varken Warberg eller Helsingborg lyckades låsa upp det försvarsspel man ställdes mot. De gånger man närmade sig mål fanns två bra målvakter i vägen.

När andra perioden startade gjorde Warberg det med ett powerplay, och det skulle öppna upp matchen på allvar. Vidar Tiren sköt ett välplacerat skott i "fel" hörn för Jonathan Edling och det blev inledningen på en bra Warbergs-period. Av bara farten kom också 2-0, detta genom Simon Svensson som hittade in i bortre krysset via Edlings hjälm.

Resten av perioden gick också i Warbergs-favör. För även om hemmalagets Max Wahlgren reducerade mitt i perioden så avlutades den urstarkt. Simon Svensson gjorde sitt andra, och Warbergs tredje, när han fint framspelad av Johan Dahlqvist sköt 3-1 från slottet. Detta med 50 sekunder kvar av mittakten. Innan signalen ljöd hann också Max Källerteg sno en boll på mittplan och skjuta in 4-1 till Warberg och en stabil ledning inför sista tjugo minutrarna.

I tredje hände sedan allt. Robin Blåberg utökade till 5-1 när man återigen stal bollen av Helsingborgs-försvarare på offensiv planhalva. Detta efter två minuter. Sedan följde något av en härdsmälta i Warberg. När tolv minuter var spelade hade Helsingborg gjort fyra raka mål, och ställningen var 5-5. Warberg såg ut som ett slaget lag och all den trygghet man hade visat fram till början av tredje var som bortblåst. Idrott är dock inte alltid logiskt! Från ingenstans hittade man ny kraft och Jesper Larssons mål till 6-5 ett par minuter senare kom som en skänk från ovan. När sedan Johan Dahlqvist följde upp och avslutade dagens vackraste anfall och sköt 7-5 med tre och en halv minut kvar, så var segern ett faktum. Helsingborg fick förvisso in en reducering med 20 sekunder kvar, men i sin iver att jaga kvittering norpade Robin Blåberg åt sig bollen kort efter tekningen och forcerade in 8-6 i tomt mål.

Oerhört viktiga poäng och den bästa julklappen alla Warbergare kan tänka sig! I och med segern tog sig laget förbi både Höllviken och Sirius i tabellen, och kan med hjälp av bättre målskillnad ta jul och nyårsledigt som tabellelva.

Matchfakta Helsingborg-Warberg 6-8

Highlights

Förutom herrlagets seger fick alla tillresta Warbergs-supportrar också jubla åt legendarmatchen som spelades i båda pauserna. Warberg gick nämligen segrande ur den striden också! 3-0 slutade den kanske inte fullt så tempostarka tillställningen, och målskyttar för Warbergs lag blev Magnus Svensson 2 och Daniel Ryttare 1.

Lägger vi till damlagets tvåpoängare mot Sirius i lördags, och segern mot Zenith i divison 1 herr så kan vi summera en mycket bra Warbergs-helg så här innan jul och nyår!