Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

Göteborgs Louise Hedkvist klar för Warberg

15 juni 2022 12:30
DAM

Damlagets silly season visade sig ha mer att ge. Som sista (?) pusselbit till truppbygget adderas nu också IBK Göteborgs tvåvägscenter Louise Hedkvist. En spelare med erfarenhet från både SSL och Allsvenskan.


Warbergs silly season våren/sommaren 2022 kan utan tvekan sägas vara den mest innehållsrika i klubbens historia. Det började i januari när tränarduon Andreas Burman och Jesper Schagerberg blev klara för klubben och sedan dess har det varit ett antal intensiva månader med inte mindre än tio nyförvärv presenterade. Louise Hedkvist kryddar på den siffran ytterligare och blir nyförvärv nummer elva!

Den 21-åriga centern kommer ursprungligen från Lindome utanför Göteborg där hon firade stora triumfer som junior och öste in poäng. Framgångarna gjorde att Pixbo fick upp ögonen för henne och som 18-åring blev hon värvad till Mölnlycke-klubben för att försöka slå sig in i ett etablerat topplag i SSL. En utmaning som visade sig tuff. Louise fick sparsamt med speltid och inför fjolåret valde hon därför att ta ett steg ned i seriesystemet, och valet föll då på IBK Göteborg. Efter en lyckad allsvensk säsong med bland annat kvalspel är hon nu redo att ge sig själv och SSL en ny chans.

Manager Andreas Burman som alltså tränade Hedkvist förra säsongen tror hon har bättre förutsättningar att lyckas i SSL nu.

-Att Louise fick regelbundet med speltid och en stor roll förra säsongen var viktigt för henne. Vi var väldigt nöjda med henne och hon fick en fin utveckling under säsongen. Hon är en skön karaktär som är väldigt snabb och har sina absoluta styrkor i kontringsspelet och att ta sig in i obekväma ytor. Ska bli jättespännande att följa hennes resa i SSL denna gången!

Louise själv är också förväntansfull inför sitt andra SSL-äventyr.

-Ja jag vill utvecklas som spelare och fick ett jättebra intryck av det Warberg har presenterat. Det känns väldigt familjärt men samtidigt som en proffsig förening så det känns som en bra miljö att växa i. Det känns bra och ska bli jättekul!

Du blir ytterligare en spelare från IBK Göteborg som följer med tränarna till Warberg, hur mycket spelade det in i ditt beslut?

-Båda tränarna har utvecklat mig mycket under tiden i Göteborg, de har sjukt stort engagemang och har gett mig stort förtroende så självklart har det spelat in i mitt beslut. Det ska bli kul att få ha Cilla också, så det blir en kombination av lite gammalt och nytt!

Om du skulle få beskriva dig för Warbergs-publiken, vad är det för typ av spelare som kommer?

-Jag skulle säga att jag är en snabb spelare med bra blick för spelet och som gillar att agera i båda riktningarna på banan.

Nu kommer du till ett lag med många nya spelare och nya tränare, vad tänker du om laget du ansluter till?

-Jag tänker att det ska bli kul att lära känna alla och se vad vi kan åstadkomma tillsammans. Jag har ju tränat med laget ett tag nu och fått ett bra intryck och min känsla är att vi kan komma långt tillsammans!

Ja, vad är dina förväntningar på säsongen?

-Att alla ska ge sitt yttersta för att vi som lag skall prestera så bra som möjligt. Då tror jag vi får det väldigt kul på vägen och att resultaten går med oss!

Vi säger varmt välkommen till Louise och önskar henne ett stort lycka till!