Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

SM-finalist till Warberg

27 april 2022 12:00
HERR

Warberg har gjort klart med en fin förstärkning till sin backsida kommande säsong. Från SM-finalisten FBC Kalmarsund hämtas den Lerum-fostrade 20-åringen Mattias Lövenfors in för att hjälpa laget i sin jakt på ett SSL-avancemang.


Mattias Lövenfors är alltså manager Johan Astbrants senaste nyförvärv. Den rightfattade backen har i många år setts som en av landets allra största innebandytalanger och väljer nu efter ett år i SSL med silvermedaljören FBC Kalmarsund att flytta hem till västkusten för spel med Warberg.

Innan sin flytt till Kalmar sommaren 2021 representerade Lövenfors RIG Umeå under sina tre år på riksinnebandygymnasiet. Där blev det bland annat två säsonger i Allsvenskan Norra samt ett junior SM-guld. På meritlistan finns dessutom sju U19-landskamper och ett junior-VM, där även Warbergs Filip Erheden och Markus Berntsson fanns med i truppen. Sin innebandyuppväxt har Lövenfors dock fått i moderklubben Floda IBK samt FBC Lerum, dit han anslöt i tidiga tonåren och bildade en fruktad 02-kull med bland annat de nyblivna SSL-spelarna Joel Ekström och Noah Johansson.

I topplaget FBC Kalmarsund fick Mattias inledningsvis på säsongen gott om speltid, men en hård konkurrens gav inte den kontinuitet som önskades säsongen igenom. Han fick nyttig slutspelserfarenhet i semifinalserien mot Växjö men blev kvar på bänken under hela matchen i finalförlusten mot Falun.

Nu hoppas han få blomma ut i en ny miljö på västkusten!

-Ja jag tycker Warberg har något på gång och det vill jag gärna vara en del av. Det känns som ett självklart val då jag tycker dem spelar en attraktiv och rolig innebandy med mycket fart vilket är något jag gillar. Sen är det en proffsig förening med höga ambitioner så det känns som en perfekt förening för mig att fortsätta min utveckling i, både som människa och innebandyspelare.

Vilka erfarenheter från din skolgång i RIG och senaste säsongen i Kalmarsund tar du med dig?

-Om man kollar på den innebandymässiga delen har jag utvecklat mitt spel mycket de senaste åren. På RIG var det mycket att anpassa sig till spel på seniornivå men även utveckla sina kvaliteter till max. Det är saker som har bidragit till den spelaren jag är idag. Året jag spelat i Kalmarsund har tempot växlat upp markant vilket har gett mig mer erfarenhet att vänja sig vid att ha mindre tid på sig med bollen samt spela med ett högre tempo.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?

-Som innebandyspelare skulle jag beskriva mig själv som en spelare som gillar att spela med mycket fart och driva på spelet. Vill gärna vara en del av det offensiva spelet, skjuta mycket och röra mig i farliga ytor. Sedan har jag alltid gillat att spela i defensiven också, jobba hårt och att täcka mycket skott.

Manager Johan Astbrant är såklart mycket nöjd med sitt senaste tillskott.

-Ja jag är verkligen glad att vi lyckades hitta denna lösning för Mattias tillsammans med FBC Kalmarsund. Vi får in en väldigt ambitiös spelare som verkligen vill något med sin innebandy och det är precis med den typen av spelare vi vill bygga det ”nya” Warberg. Vi vill ha spelare som driver sin egen utveckling och gör det som krävs för att uppnå sina mål. Det är väldigt glädjande för oss som förening när en spelare av Mattias kaliber väljer att komma, han var ett jagat byte när han lämnade RIG för ett drygt år sedan.

Vi hälsar Mattias varmt välkommen till Warberg och önskar honom stort lycka till!

Warberg vill också rikta ett tack till FBC Kalmarsund för ett gott samarbete kring övergången för Mattias.