Förlust i premiären

19 september 2022 16:00
DAM

Damlagets hemmapremiären är avklarad och det var nykomlingarna och slutspelstippade FBC Kalmarsund som gick segrande ur premiärmatchen av årets SSL.

Matchens första mål kommer 06.58 in i första perioden genom Camilla Halldén. Spelet under första perioden böljar annars fram och tillbaka med en hel del chanser åt båda håll, men matchbilden känns kontrollerad från Warbergs sida.

17.59 utvisas Kalmarsunds Moa Tschöp för otillåten trängning och första perioden avslutas med powerplay för Warberg. Ett par fina målchanser radas upp men Kalmarsunds målvakt Ekholt ser till att avsluten inte går in i mål genom ett par fina räddningar.

Andra perioden drar igång och det traditionella sidbytet är tillbaka. Efter drygt 1.30 in i perioden slår Amanda Ahola en fin passning upp till Ida Hawerman på vänsterkanten, som snabbt uppfattar att Louise Hedkvist kommer i full fart mot mål. Ida skickar snabbt och snyggt över passen till Louise som ger Warberg ledningen med 2-0.

Efter målet tappar Warberg kontrollen i spelet och duellspelet brister. Sju minuter senare har Kalmarsund gjort fyra mål och vänt på matchen och matchbilden. Framför allt är Kalmarsund lyckosamma i sitt höga försvarsspel som stressar fram misstag hos hemmalaget.

En time-out från hemmalaget ger ny energi och mer spel med boll. Efter 16.22 gör Camilla Halldén sitt andra mål i matchen snyggt framspelad av Amanda Ahola, 3-4.

I tredje perioden går Kalmarsund hårt på sin första femma och Warberg orkar inte stå emot. 3-5 och 3-6 kommer inom loppet av 30 sekunder. När Kalmarsund 10 minuter in i tredje perioden gör 3-7 genom Matilda Sjödin känns matchen avgjord.

Hoppet tänds dock efter mål av Hanna Modigh och Camilla Halldén fram till 5-7, tills Sara Waktel slår in 5-8 bakom Hanna Svensson

Med två minuter kvar att spela plockar Warberg ut målvakten och snyggar till siffrorna i matchen när Ida Hawerman petar in en retur och gör 6-8. Warberg fortsätter att trycka på i spel 6 mot 5, trots möjligheter och chanser skrivs slutresultatet till 6-8.

Statistik från matchen

Warberg-Kalmarsund 6-8 (1-0, 2-4, 3-4)

Skott: 20-19 (4-1, 7-8, 9-10)

Publik: 512

Poänggörare Warberg:

Camilla Halldén 3+0, Ida Hawerman 1+1, Hanna Modigh 1+0, Louise Hedkvist 1+0, Amanda Ahola 0+1, Andrea Envall 0+1, Emma Thorsson 0+1, Amanda Svanström 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Jag tycker att vi gör en bra första period där vi har kontroll på matchen. Vi styr den och får den i mångt och mycket precis dit vi vill. I andra perioden börjar vi förlora dueller och blir stressade när Kalmarsund ligger kvar i återerövringsspelet. Här måste vi stå upp mycket bättre. I tredje perioden ger vi bort momentumet vid 3-4 och bjuder på 3-5. Där blir det tungt. Vi måste lära oss att bli jämnare i vår prestation över 60 minuter. Inte falla ner som vi gjorde i den här matchen och mot Pixbo i Svenska Cupen. Det har man inte råd med på den här nivån.

Nästa match

Damlagets nästa match spelas borta lördagen den 24 september mot IBK Lund. Skåningarna förlorade också sin premiärmatch borta mot Västerås Rönnby med 3-6.