Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match

Warberg värvar Växjös Lisa Andersson!

5 maj 2022 14:00
DAM

Damlagets tionde nyförvärv till kommande säsong är Växjös vänsterback Lisa Andersson. 19-åringen är i grunden forward men skolades om till back under fjolåret och imponerade så pass mycket att hon nu köps loss från sitt avtal med smålänningarna för att förstärka Warbergs backsida.


Lisa Andersson blir alltså damlagets nyförvärv nummer tio, och den fjärde förstärkningen till backsidan efter Stina Johansson, Hanna Modigh och Natalie Hjertberg. Andersson är till skillnad mot de övriga backförstärkningarna högerfattad, och blir därför ett efterlängtat tillskott till en trupp som helt saknat en back med den klubbfattningen fram tills nu.

Förutom moderklubben Moheda IBK har Andersson hunnit med två säsonger i Hovshaga AIF innan hon 2019 värvades till Växjö Vipers, där hon via spel i juniorlaget tog steget upp i det damallsvenska laget säsongen 2020/2021. Föregående säsong skolades hon om från forward till back och spelade 17 matcher i grundserien och ytterligare fyra kvalmatcher för att hålla sitt Växjö kvar i Allsvenskan. På dessa totalt 21 matcher noterades hon för åtta mål och tre assist.

Andersson är en kraftfull och bollsäker back utrustad med ett bra skott, och det är just dessa egenskaper som damlagets nya manager Andreas Burman velat addera sitt lag.

-Lisa är en spelartyp och person som vi är väldigt glada att få till laget. Hennes högerfattning breddar vår repertoar på backsidan och med hennes fina skott och bolltrygghet blir det ytterligare ett anfallsvapen för oss. Som person är hon väldigt ambitiös och driven. Sammantaget en spelare som kommer att passa riktigt bra in i det sätt som vi vill spela innebandy på, det ska bli riktigt kul att få jobba med henne framöver då hon har stor utvecklingpotential!

Lisa Andersson hade ett år kvar på sitt avtal med Växjö Vipers, men en överenskommelse mellan klubbarna har gjort denna övergång möjlig. Så här kommenterar hon själv övergången från Växjö till Warberg:

-Superkul att få flytta till Varberg och ta klivet upp i SSL, även om jag trivdes bra i Växjö. För mig är det ett nästa steg i innebandyn med nya uppgifter att ta mig an och kunna utvecklas vidare. Allsvenskan södra var väldigt jämn i år, men att byta Allsvenskan mot SSL innebär att jag får mäta mig med de bästa i världen och det är en utmaning jag ser fram emot!

Vad var det som fick dig att skriva på för Warberg förutom möjligheten att spela i SSL?

-Jag ser det som en kul resa och ett nytt kapitel i livet. Jag har alltid haft en dröm och ett mål att spela i SSL och Warberg gör en spännande nysatsning som jag inte ville missa! Verkligen kul att få komma till en ny stad med nya människor.

Vad känner du till om din nya klubb och stad sedan tidigare?

-Varberg som stad är ju i sig väldigt fin, och att få spela innebandy i en klubb som är väldigt proffesionell kan ju inte bli annat än bra. Det är också ett stort plus att innebandyn drar mycket publik i Varberg, det skapar ju en inramning som inte många får vara med om.

Du är ju värvad som back till Warberg, men har spelat forward tidigare. Vilken position trivs du bäst på och varför?

-Ja jag har spelat forward sedan jag började med innebandy, men under säsongen som gick blev jag omskolad till back. Det blev ett nytt sätt för mig att se på innebandy. Back är helt klart roligast även om jag trivs som forward också. Jag tycker att jag får ut mer av mina styrkor som spelare på backpositionen, även om jag kanske fortfarande känner mig mest trygg som forward.

Hur ser du då på dina och lagets chanser kommande säsong?

-Jag tror att det kan bli riktigt bra. En nysatsning med nya tränare och många nya spelare kommer förhoppningsvis kunna generera bra prestationer. Själv hoppas jag kunna bidra med mina styrkor på planen, men även till en bra stämning utanför innebandyplanen.

Slutligen, när går flytten till västkusten och är det något särkilt du ser mest fram emot?

-Flyttlasset går den 1 augusti om allt går som planerat. Det ska framför allt bli kul att göra mig hemmastadd och få lära känna alla i laget innan matchsäsongen drar igång på allvar i september!

Vi hälsar Lisa varmt välkommen till Warberg och ser fram emot att se henne i Sparbanken Wictory Center till hösten!

Avslutningsvis vill Warberg IC tacka Växjö Vipers för en god dialog kring denna övergång.