Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Erheden har förlängt!

15 januari 2024 10:00
HERR

2024 börjar lika positivt som 2023 avslutades, ytterligare en spelare i herrlaget har nämligen förlängt sitt kontrakt. Nu handlar det om riviga forwarden Filip Erheden som gjort klart att han stannar i klubben även kommande säsonger.


Manager Johan Astbrant har inlett det nya året precis som han avslutade det förra, genom att förlänga kontrakt. I samband med lördagens match mot Lillån fick han Filip Erhedens namnteckning på ett nytt avtal vilket innebar det fjärde förlängda spelarkontraktet i herrtruppen. Det är svårt att tro att Filip Erheden bara är 21 år fyllda, han är nämligen redan inne på sin femte säsong i klubben. Han skrev på för Warberg inför säsongen 2019/2020 och kom då som 17-åring från moderklubben Vinbergs IBS i division 2 och rakt in i SSL-spel. Debutsäsongen får nog, lagets degradering till trots, beskrivas som en succe. 18 poäng gjorde han då och visade hela innebandy-Sverige att snacket om supertalangen från Vinberg inte var någon överdrift. Därefter har han producerat ytterligare 96 poäng på drygt tre och en halv säsong i Allsvenskan, så att det är en viktig förlängning för laget råder det inga som helst tvivel om. Erheden är en spelare som inte bara gör poäng, det är också en extremt löpvillig forward som ofta drar ner applåder från läktarhåll för sitt defensiva jobb. Lika ofta som han vänder bort backar i offensiv zon springer han hemåt och stjäl bollar från motståndare.

Johan Astbrant är av förklarliga skäl mycket nöjd över att han får behålla Filip Erheden i truppen även framöver.

-När vi förlängde Filips avtal för två år sedan så hade vi en tydlig plan på hur vi tillsammans skulle utveckla honom till att bli en mer komplett spelare. När jag kom till Warberg så var Filip en spelare som höll sig till kanten och spela lite för mycket utsida, medan man nu kan man se en Filip som mer opererar på hela planen och samtidigt blir ett större hot. Hans nästa steg är att bli ännu farligare i sista tredjedelen där han har stor potential att kunna göra ännu mer poäng. Han är en ambitiös spelare och en härlig person att ha i gruppen och det är något som vi värdesätter väldigt högt. Med det sagt så är jag såklart extremt nöjd med att Filip blir kvar hos oss!

Filip själv tycker likt tidigare spelare som har förlängt sina avtal att det var ett ganska enkelt val.

  • Ja jag trivs väldigt bra i klubben och laget och när det sedan tidigare blivit klart med tränare samt andra spelare som förlänger inför nästa säsong så fanns det egentligen inte så mycket att tveka på. Lägg där till att spela inför vår publik i SWC så blir det knappast sämre. Det är här jag vill vara och i takt med laget ta kliv framåt och uppåt helt enkelt!

Du är redan inne på din femte säsong här, trots att du bara är 21 år. Hur ser du på tiden som varit?

-Tiden i Warberg har hittills varit grym och jag känner att det varit en perfekt miljö för mig att utvecklas i som innebandyspelare. Sedan har väl säsongsummeringen inte alltid blivit som man önskar. Men det hoppas och tror jag att vi kommer att ändra på i år. I det stora hela så ser jag det som en fem fantastiska år och som förhoppningsvis kan bli än bättre framöver.

Är det någon eller några egenskaper du känner att du har utvecklat extra under dessa år och vad vill du bli ännu bättre på?

-Jag tycker att jag har utvecklats från en renodlad poängsspelare till att bli mer allsidig och kan användas i alla lägen. Så defensiven skulle jag väl nog helt enkelt svara är det som utvecklats mest. Det jag skulle vilja utveckla vidare framöver är väl att behålla mitt spel över hela banan och samtidigt bli lite spetsigare framåt för att bidra ännu mer i poängkolumnen.

Ja forwards bedöms ju allt som oftast för mängden poäng man gör, men du är också en riktig grovjobbare i defensiven, hur tänker du kring det?

-Jo men det är väl något som jag har fokuserat en hel del på under de senare åren och jag har försökt att utveckla den delen i mitt spel för att kunna vara med och bidra till framgångar för laget genom mer än bara mitt offensiva spel.

Dina tankar om nuvarande säsong, hur tycker du att laget känns och hur ser du på era chanser att gå upp i SSL?

-Jag tycker att det känns som att vi tar steg framåt hela tiden och att gruppen växer samman. Fortsätter vi att utvecklas i den takten som vi gör så tycker jag att våra chanser ser väldigt goda ut. Jag tycker att vi känns både breda och spetsiga. Sedan är det en lång väg dit och många pusselbitar som ska falla på plats.

Filip firade sitt nya avtal genom att göra två mål i mötet med Lillån och vi ser fram emot många fler måljubel kommande säsonger!