Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Nykvarn
NYK

Warberg i brygga efter ny förlust

9 april 2023 19:31
HERR

Det blev Nykvarn som tog kommandot i matchserien genom att vinna den viktiga tredjematchen. 2-5 slutade påskdagens möte och nu har Warberg kniven mot strupen när man åker till Nykvarn på torsdag.


Det blev en tung söndagskväll för alla Warbergare efter en ny förlust i SSL-kvalet mot Nykvarn. Trots en alldeles elektrisk stämning och lapp på luckan i Sparbanken Wictory Center var det gästande Nykvarn som gick därifrån med seger. Och man gjorde det mycket tack vare sin storstjärna Hampus Ahren som verkligen var den stora skillnaden mellan lagen denna dag. 2+2 kom från hans klubba. Sett över 60 minuter var det annars en jämn match där lagen turades om att föra spelet med boll. Det var mållöst och dödläge fram till fem minuter återstod av första perioden när domarna hittade en utvisning på Oliver Sandberg som får sorteras in i det absolut billigaste facket. Speciellt med tanke på att man hade sett mellan fingrarna på ett antal betydligt grövre förseelser vid ett flertal tillfällen dittills. Nykvarn nyttjade sitt powerplay och gjorde 0-1, och i bytet efter kom också 0-2 när nämnde Hampus Ahren vann en duell på egen planhalva och avancerade fram och sköt högt vid Arvid Vonks högra stolpe.

I andra kom Warberg ut klart bättre och efter att Edvin Körbergs reducering hade kommit bara tre minuter in så var känslan att även ett kvitteringsmål låg i luften. Därför kom Nykvarns 1-3 mål som en liten kalldusch efter nio minuter. Simon Svensson stötte in en ny reducering på en fantastisk passning från Rikard Eriksson när knappa 14 minuter var spelade, men det hjälpte föga när Hampus Ahren återigen var smartare och vann en duell och sedan serverade Simon Westgärds för andra gången till ett mål. 2-4 inför sista som därmed skulle bli en rejäl utmaning för Warberg att vända.

Hela tredje perioden blev en lång anstorming av Warberg, men trots att mängder av chanser skapades så ville inte bollen in. Om det berodde på oförmåga i avslutningslägena eller på fantastiskt målvaktsspel av Nykvarns Nicklas Larsson låter vi vara osagt, sanningen är nog en kombination av de båda. Hur som helst så hade Warberg tillräckligt med 100%-iga målchanser för att göra både två och tre mål. Istället fastställde Hampus Ahren slutresultatet 2-5 när han stal en boll och rullade in bollen i en tom hemmakasse.

2-1 i matcher till Nykvarn och nu finns det inga livlinor kvar för Warberg om drömmen om SSL ska hållas vid liv. På torsdag väntar match fyra i Nykvarn och då är seger det enda som räknas, annars gör Nykvarn Karlstad (som slog ut Visby med 3-0 i matcher) sällskap till SSL.

Noterbart är att Warbergs manager Johan Astbrant saknades på bänken idag på grund av magsjuka och att assisterande tränaren Ludwig Bengtsson istället hade tidigare storspelaren Magnus Svensson vid sin sida.

Så här säger Ludwig Bengtsson efter matchen

-Jag tycker vi ger oss själva chansen att vinna idag med det sätt vi spelar innebandy. Dock bjuder vi på några individuella misstag för mycket vilket Nykvarn nyttjar kliniskt. Vi skapar väldigt många målchanser idag men skärpan är tyvärr inte där. Vi gör en bra forcering där jag såklart tycker att vi förtjänar mer, men marginalerna grinar mot oss. Nu måste vi studsa tillbaka på torsdag och ta hem matchserien igen, det finns inget annat för oss än att åka dit och förstöra festen för dem.

Statistik

Warberg-Nykvarn 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)

Skott: 31-17

Publik: 900 (fullsatt)

Poänggörare Warberg: Simon Svensson 1+1, Edvin Körberg 1+0, Rikard Eriksson 0+1.

Highlights från matchen här

Match 4 spelas i Furuborgshallen torsdag den 13 april klockan 19.00.

Vill du åka med och stötta laget? Skicka din anmälan till [email protected] senast tisdag 11/4 klockan 19. Priset för bussresa och matchbiljett är 300 kr per person!