LIL

Stark avslutningsperiod gav ny trepoängare!

26 februari 2023 21:05
HERR

Det blev tre nya poäng när herrlaget tog emot Lillån under söndagseftermiddagen. Efter två jämna perioder lade Warberg i en högre växel i tredje och kunde till slut vinna med 5-2.

Precis som tränare Johan Astbrant spådde inför matchen blev det en jämn och tuff tillställning mot gästande Lillån. Gästerna var minst lika bra som Warberg i de två inledande perioderna och visade upp ett spel som var likt det man var så lyckosamma med i fjol när man möttes i kvalet. Med boll hade man ett stort tålamod och rullade av mycket tid vilket fick matchen att gå i ett ganska långsamt tempo. Warberg som brukar kliva högt och försöka stressa fram misstag av sina motståndare låg på nytt lite lägre (man testade samma borta mot Lerum) och därför kunde också Lillåns backar ganska ostört styra tempot i matchen. Redan i första bytet fick dock Warberg till en spelvändning när Lillån varit i anfall, och Simon Svensson gav hemmalaget en drömstart när han sprang sig fri och sköt 1-0. Målet gav dock inte den energiinjektion man kunde tro, för det var som sagt Lillån som hade mer boll och skapade farligheter. 1-1 kom efter knappa fem minuter och 1-2 i spel 6 mot 5 på grund av en avvaktande utvisning på Warberg. Båda målen var vackra upprullningar och ett bevis på Lillåns skicklighet med boll.

När andra perioden startade försökte Warberg omgående att få till en förändring och man kluv högt direkt för att få fart på ben och händelser. Lillån löste dock de flesta försök till hög press väldigt bra och kanske var det därför matchbilden blev mer avvaktande än vi är vana att se. Warberg fick istället till en kvittering när man på nytt kontrade, och denna gång var det Joel Birgersson som bröt in i banan och sköt ett välplacerat skott lågt i bortre gaveln. Annars var det mest minnesvärda från den andra perioden att Lillåns duktiga målvakt Olle Jonsson limmade två (!) skott från Johan Stadin med högerhanden. Imponerande med tanke på kraften i Stadins bössa!

I tredje fick Warberg en ypperlig chans att bryta dödläget i matchen när man tilldelades ett powerplay efter fem minuter. Det hann bara gå tio sekunder av spelet med en man mer innan Simon Svensson kunde stöta in 3-2 efter att Lillån gett Anton Birgersson helt fri gata fram mot mål för att servera sin kompis på bortre stolpen. När samma Svensson sedan fick bollen till skänk av en Lillån-back i bytet efter avgjordes matchen. Svensson serverade Nico Mutter som enkelt sköt 4-2 till Warberg. Lillån gjorde ingen större anstormning på grund av det här och med knappa sex minuter kvar fick istället Johan Stadin sin revansch och gjorde 5-2, och då kändes matchen definitivt stängd. Lillån tog en timeout och klev därefter högre i banan för att försöka jaga en reducering, men trots det och utplockad målvakt skapade man inget nämnvärt. Warberg var starka i försvaret och höll sina motståndare utanför boxen och kunde relativt enkelt spela av tiden fram till slutsignal.

Ingen match som går till historieböckerna, men tre säkra och stabila poäng och fortsatt försprång till Karlstad i tabelltoppen!

Statistik

Warberg-Lillån 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)

Skott: 26-16

Publik: 620

Poänggörare Warberg: Simon Svensson 2+1, Nico Mutter 1+1, Joel Birgersson 1+0, Johan Stadin 1+0, Anton Birgersson 0+1, Mattias Lövenfors 0+1, Oliver Olsson 0+1.

Highlights från matchen här!

Tränarkommentar från Johan Astbrant

-Det var väl ingen sprakande tillställning om man skall vara ärlig, men såklart skönt att vinna då det är vad det går ut på. Men det blir en ganska tråkig match där vi blir lite för passiva när Lillån håller mycket boll på egen planhalva och tar god tid på sig att gå till anfall. Där behöver vi hitta bättre sätt att få hugg på dem än vad vi får idag. Försvarsmässigt ligger vi ändå bra, vi nollar dem i mer än två perioder och släpper bara ett mål i spel fem mot fem. Båda lagen har ju ett antal kvalificerade chanser utöver sina mål och Arvid gör några viktiga räddningar för oss samtidigt som deras målvakt gör en väldigt fin match och håller dem kvar i matchen. Sammantaget kan man väl säga att det blev en dag på jobbet, varken mer eller mindre.