Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Warberg dubbelvärvar norska juniorlandslagsmän

17 maj 2021 11:45
HERR

Ytterligare två nyförvärv är klara till herrarnas lagbygge! Från Greåker i norska Elitserien hämtas vänsterbacken Andreas Grönli och vänsterforwarden Sander Fauskanger in. Två norska juniorlandslagsmän som stuckit ut i hemlandet en längre tid, och som nu provar vingarna i Sverige och Warberg.


Först var det Oscar Agnarsson från Tunet och sedan Nico Mutter från Wiler-Ersigen. Nu har Warberg åter vänt blickarna utomlands i jakten på att förstärka sin trupp. Herrlagets senaste två nyförvärv, Andreas Grönli och Sander Fauskanger, blir faktiskt historiska som de första norska spelarna att representera Warberg! Båda killarna är födda 2002 och fostrade i den mest framgångsrika klubben i Norges innebandyhistoria, Greåker Bulldogs.
I Greåker har de, sin ringa ålder till trots, redan tillhört a-laget i Elitserien i tre år och verkligen visat att det är två av Norges framtida storspelare. Båda två har till exempel redan två ligaguld var på seniornivå. Inför det slutspel som aldrig blev av föregående säsong var man den stora utmanaren till Tunet om ligaguldet, men eftersom Covid satte stopp för vidare spel hann de endast spela 12 seriematcher innan säsongen var slut. Tekniske forwarden Fauskanger hann under denna tid med att producera 13 mål och 8 assist, medan den tvåvägsskicklige backen Grönli stod för 1 mål och 9 assist.

På sina hittills tre säsonger i norska elitserien står Grönli noterad för 27 poäng, Fauskanger på 59.

Nu lämnar de sin moderklubb för ett äventyr i ny klubb, ny stad och nytt land, med målet att såklart utvecklas som både innebandyspelare och människor. I augusti väntas också både Grönli och Fauskanger ingå i den norska landslagstrupp som skall bege sig till Brno i Tjeckien för att spela U19-VM, där Warbergs Filip Erheden och Markus Berntsson förhoppningsvis har goda chanser att få representera Sverige.

Så här säger sportchef Kimmo Eskelinen om rekryteringen av de båda norska framtidslöftena:

-Jättespännande att få två av Norges absolut största talanger i sin årskull till oss! Det här är två målmedvetna killar som har helt rätt inställning till sin sport och som samtidigt vet att det är en stor utmaning som väntar dem. Andreas är en intensiv vänsterback som har många bra egenskaper för att bli en spelare på allra högsta nivå. Han jobbar hårt och är inte rädd för det smutsiga jobbet som måste göras, samtidigt som han är bra på att behandla bollen. Sander är mer av en lirartyp med fina handleder, och han trivs bäst på sista tredjedelen där man gör poäng. Han har väldigt fina innebandygener, och kan han komma i närheten av sin pappas (Willy Fauskanger) nivå så är det en kvalitetsspelare inom några år. Vi är beredda på att det kommer ta tid för dem att anpassa sig till allt nytt, men har vi och killarna tålamod så är det här två riktigt fina värvningar för framtiden!

Sander och Andreas är själva väldigt förväntansfulla och laddade för ett innebandyäventyr på den svenska västkusten:

Andreas Grönli: - Det blir otroligt spännande och jag är väldigt redo för något nytt! Jag ser fram emot att lära känna laget och alla runt omkring, samtidigt utveckla mig själv som innebandyspelare. Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt lag, samtidigt verkar staden och klubben vara mycket rätt val.

Sander Fauskanger: - En sådan möjlighet har varit en dröm ända sedan jag började spela innebandy för många år sedan och jag har själv deltagit på Warbergsspelen som barn. Jag är väldigt motiverad och uppspelt att börja ett nytt kapitel i mitt liv och jag ser fram emot att lära känna laget. Jag ska göra mitt bästa för att bidra både på och utanför plan.

Vad var det som fick er att ta steget till Sverige och Warberg?

AG: - Det passade bra med tanke på att jag är klar med gymnasiet nu i sommar. Efter många fantastiska år i Greåker Bulldogs är jag redo att prova något nytt! Warberg verkar vara en fantastisk och professionell klubb som jag hoppas att jag kan utvecklas i.

SF: - Att kunna vara en del av och utvecklas som innebandyspelare i en klubb som Warberg är väldigt stort för mig. Det är ett steg upp i nivå i förhållande till den norska ligan och jag är motiverad att göra det jobb som krävs för att ta det steget. Dessutom verkar Varberg som stad vara en väldigt trevlig plats! Det känns som det rätta valet och jag ser fram emot att flytta dit så snart jag är klar med skolan.

Ni har båda spelat i den norska Elitserien och nu väntar Allsvenskan i Sverige. Vad vet ni om innebandyn i Sverige sedan tidigare?

AG: - Jag vet att svenskarna har andra anläggningar och faciliteter som kan vara coola att uppleva. Samtidigt har det varit en barndomsdröm att spela i Sverige och den kommer bli kul att förverkliga i en stor klubb som Warberg!

SF: - Svensk innebandy har en högre nivå än i Norge och jag vill tro att träningskulturen är ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot att prova mig på den nivån som jag hört så mycket om. Jag vet också att förutsättningarna för utveckling är på en bättre nivå med hallar och så vidare.

Innan killarna kan flytta till Varberg skall de alltså båda ta studenten från gymnasieskolan Wang toppidrott i Fredrikstad under juni månad, och därefter ansluter de till övriga truppens förberedelser inför säsongsstart.

Vi hälsar Andreas Grönli och Sander Fauskanger varmt välkomna till Warberg!