En poäng mot Endre

18 november 2019 15:42
DAM

Det blev en poäng för våra damer när de gästade Gotland och mötet med Endre. Inför matchen skiljde det endast två poäng mellan lagen vilket gjorde den något oviss på förhand. Och ett Warberg som kom från en inspirerande vinst på hemmaplan mot Jönköping, så visst fanns det förhoppningar inför matchen. Nu blev det ändå hemmalaget som kunde avgå med segern i sudden efter att Anna Moberg skjutit ett lurigt skott från kanten till 7-6.

Det var annars en förhållandevis händelsefattig första period och Warberg lyckades inte med att få till ett ledningsmål under powerplay som de fick med dig drygt sex minuter in i första perioden. Det dröjde ända tills 18 minuter var spelade innan hemmalaget kunde ta ledningen vilket var ett resultat som stod sig perioden ut. Andra perioden startar Endre lite piggare än Warberg och lyckas redan efter 1.08 in i andra perioden göra 2-0. Endre kändes som det starkare laget i detta skede av matchen, flera farliga chanser skapades och Warberg tvingades att försvara sig. Amanda Johansson gör en snygg prestation när hon skapar ett eget läge när hon tar med sig bollen från vänsterhörnet och bryter in framför mål och reducerar tillställningen till 2-1. Men det dröjer inte länge innan Endre utökar sin ledning till 3-1. Efter målet tar tränare Körberg en timeout för att stabilisera sina styrkor. Det blev en synnerligen väl tagen timeout för i slutet av perioden kommer både 3-2 och 3-3 genom Sandra Hawerman och Malin Andersson.

I den sista perioden blev det hela tiden en kamp mellan Endres anfallsspel och Warbergs kontringsspel. Och chanser skulle det bli, åt båda håll. En synnerligen trivsam period där båda lagen skulle vara i ledning men också tappa densamma med jämna mellanrum. Camilla Halldén gav Warberg ledning med ett snyggt skott som satt uppe i nättaket Och trots en rask kvittering av Endre så visade Amanda Wetterström inga som helst nerver när det vankades straff. Hon lurade ner Endres målvakt till 5-4. Då återstod endast sju minuter av matchen.

Men med fyra minuter kvar hade hemmalaget vänt matchen till sin fördel. Nu var det forcering som gällde. Och kvittering skulle komma, med drygt två minuter kvar skulle Sandra Hawerman göra sin nu klassiska båge från fickan och hänga dit 6-6. Vilt jubel i bortalaget.

Sudden death med spel fyra mot fyra öppnar alltid för många chanser. Och det var inte annorlunda här. Det skapade chanser åt båda håll, men den kanske bästa chansen hade nog Malin Andersson när hon från bra läge inte lyckades träffa ett övergivet mål. I anfallet efter kunde så hemmalaget avgöra genom Anna Moberg.

En som helhet bra insats av vårt blåa lag som tar med sig en poäng hem och en grym kämpainsats. Nu väntar nya matcher i veckan då vi möter Malmö på fredag och Rönnby på söndag.