Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match

Norsk juniorlandslagsspelare till Warberg!

3 maj 2022 12:00
DAM

Damlaget adderar ytterligare ett framtidsnamn till truppen i norska centertalangen Ida Sundberg. Den 19-åriga tvåvägsspelaren hämtas från värmländska Hagfors där hon varit en nyckelspelare under två allsvenska säsonger, och har nu skrivit på för två år i Warberg.


Ida Sundberg är född i Norge med norska föräldrar men flyttade som ung till Värmland och Hagfors där innebandykarriären startade upp. Moderklubben heter Hagfors IF Uddeholm och är fram tills nu den enda klubben hon representerat under sin karriär. Det dubbla medborgarskapet har gjort det möjligt för Ida att välja vilket land hon skall representera på landslagsnivå, och det valet föll på födelselandet Norge där hon blivit uttagen till U19-landslaget.

Sundberg beskrivs främst som en skicklig defensiv center men har senaste säsongen också visat att hon kan vara högst delaktig i det offensiva spelet. På sina 21 matcher i Allsvenskan västra har hon bidragit med 19 poäng fördelat på nio mål och tio assist. Hennes Hagfors slutade på en tredjeplats i serien bakom Västerås och Katrineholm som fick kvala mot SSL.

Nu tar hon alltså steget och flyttar från Värmland till Halland och från Allsvenskan till SSL. En flytt hon ser fram emot.

-Ja det känns superbra faktiskt! Jag har fått ett väldigt bra intryck av både staden och laget, och det är såklart väldigt spännande att få ta klivet upp i SSL. Jag kände att det var dags att byta miljö och prova nå¨got nytt, och en stor del i beslutet var att det verkligen har synts på de som är involverade i klubben att det betyder något för dem.

Du har ju spelat i moderklubben Hagfors hela din karriär, hur blir det att lämna trygga hemmet för att flytta hemifrån?

-Det känns såklart tråkigt att flytta ifrån Hagfors och det fina gänget där uppe, men samtidigt känns det som rätt tid och rätt klubb för mig att flytta till och ta nästa steg i min karriär.

Vad vet du om Warberg sedan innan?

-Jag har följt Warberg under några säsonger och det känns som ett lag med bra sammanhållning. Vad jag sett är det även ett lag som kryllar av spelare som offrar sig för varandra och brinner för laget vilket är mycket viktigt i ett lag.

Om du skulle få beskriva dig själv som spelare för din kommande hemmapublik, hur låter det då?

-Jag skulle beskriva mig som en tvåvägscenter som har mina främsta styrkor i defensiven och i närkampsspelet. Jag skulle också säga att jag är en spelare som offrar mig för laget och älskar att täcka skott!

Vad har du för personlig målsättning inför kommande säsong?

-Min målsättning för kommande säsong är att spela mig till en startplats i laget och hjälpa laget att hålla tätt där bak. För mig är inte det viktigaste att vara den spelare som gör mest mål och poäng utan ett rimligare mål för mig är att vara en spelare som startar kontringar och sätter upp mina medspelare i farliga lägen genom mitt närkampsspel.

Du är ju norsk landslagsspelare, berätta bakgrunden!

-Ja jag spelar just nu i norska U19-landslaget. Jag har ju dubbelt medborgarskap men det har aldrig varit en fråga att spela någon annanstans än i Norge, trots den stora nivåskillnad som det faktiskt är mellan de två länderna.

Damernas assisterande tränare Cecilia Andersson har följt Ida en längre tid och är glad att hon valde just Warberg.

-Ida är en spännande spelare som vill bli bäst och spelar mer än gärna tighta och tuffa matcher. Hon är en hårt arbetande center som älskar att täcka skott i defensiven och det är egenskaper som vi uppskattar mycket. Offensivt är det ofta Ida som står för att bygga upp spelet bakifrån, men hon kan likväl bidra med både mål och assist. Jättekul att hon kommer till oss, vi ser fram emot hennes ankomst och hennes fortsatta utveckling här!

Ida flyttar till Varberg och ansluter till damlagets försäsong under sommaren. Först skall hon avsluta sina gymnasiestudier och ta studenten från Älvstrandsgymnasiet där hon läst en nationell idrottsutbildning med innebandyinriktning.

Vi hälsar Ida hjärtligt välkommen till Warberg och önskar ett stort lycka till!