Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match

Nykvarn motståndare i Playoff 2!

25 mars 2023 19:00
HERR

Efter att Visby IBK vänt sin matchserie och slagit ut Bele Barkarby står det nu klart vilka lag som möter varandra i Playoff 2 mot SSL. För Warbergs del väntar serietvåan från Allsvenskan norra, Nykvarns IBF!


Tre av fyra matchserier i Playoff 1 tog slut redan efter två matcher. Karlstad slog ut Fagerhult (9-6 och 5-4), Warberg slog ut Partille (5-4 och 7-1) och Nykvarn besegrade Strängnäs (5-3 och 9-6). Det enda mötet som krävde tre matcher för att särskilja lagen åt var det mellan seriesegraren från norra Allsvenskan, Visby IBK, och Bele Barkarby. Efter varsin seger på bortaplan avgjordes det hela idag på Gotland där Visby drog det längsta strået och tog sig vidare.

Det innebär i sin tur att det står klart vilka fyra lag som gör upp om de två platser som finns till SSL säsongen 2023/2024.

Warberg- Nykvarn

Visby- Karlstad

Som seriesegrare i södra respektive norra Allsvenskan är det Warberg och Visby som har hemmaplansfördel i den kommande matchserien som spelas i bäst av fem matcher.

Warbergs motståndare

Nykvarn är utan konkurrens det mest haussade allsvenska laget någonsin tack vare ett antal minst sagt spektakulära värvningar de senaste säsongerna. Till fjolårssäsongen värvade man hem Kevin och Lucas Rigogiannis från Växjö Vipers, Karljohan och Valdemar Ahlroth från Växjö respektive Storvreta samt det överlägset tyngsta namnet, Hampus Ahren från Storvreta. De fyra förstnämnda var alla SSL-spelare av bra kaliber medan Hampus Ahren fick betraktas som en världsstjärna efter två lyckosamma säsonger i Storvreta och dessutom en given spelare i det svenska landslaget. Det är han för övrigt fortfarande, trots att han spelar i Allsvenskan. Ahren har varit med och vunnit de senaste två VM-gulden för Sverige och blev så sent som i december utplockad i hela VM:s All Star Team. Med dessa fem spelare adderade till en trupp som redan spelade i Allsvenskan så förstår ni att favoritskapet och förväntningarna sköt i höjden rejält. Nykvarn vann också serien förra säsongen ganska överlägset, och alla väntade sig en spikrak väg till SSL som såklart var målet för klubben med dessa värvningar. Men, drömmen tog slut redan i Playoff 1 där man valt att möta Gävle (som senare gick hela vägen till SSL), och slutet blev minst sagt snopet för den stjärnspäckade truppen med hemvist någon mil utanför Södertälje. Nu är man därför av förklarliga skäl ute efter revansch och man har inte legat på latsidan vad gäller nyförvärv inför den här säsongen heller. Såväl Gustaf Sandberg som Andre Lindman har mångårig erfarenhet från framför allt Allsvenskan, men har även spelat i SSL. Dessutom har man förstäkt båset med Niklas Hedstål som tidigare tränat bland annat Pixbo och IBF Falun i SSL. Namnmässigt är det därför det absolut tuffaste motståndet man kan tänka sig för Warberg. Nykvarn kryllar av klasspelare, framför allt i offensiven, så räkna med att det blir sevärda och energiska matcher att se på!

Biljetter

Så fort hela spelschemat är satt publicerar vi det här på hemsidan samt i våra sociala medier. Det vi vet redan nu är att våra hemmamatcher spelas:

Match 1, Söndag 2/4, klockan 18.00

Match 3, Söndag 9/4, klockan 15.00

Ev match 5, onsdag 19/4, klockan 19.00.

Biljetter till match 1 släpps imorgon söndag kl 20.00 på warberg.ebiljett.nu