P16 vidare till SM-slutspel!

5 februari 2024 17:50
ALLMÄNT

Igår söndag avgjordes Regionslutspelet till USM i Åstorp där Warbergs killar gick obesegrade genom tre matcher.

Via 8-4 mot Höllviken, 5-4 mot Åstorp/Kvidinge och 6-5 mot Genarp så slutade Warberg som gruppsegrare där de två främsta i gruppspelet gick vidare till SM-slutspelet i Växjö den 5-7 april. För att få en bild av söndagens triumf tog vi oss en pratstund med en av lagets tränare Albin Linjer.

Tre segrar av tre möjliga och vidare till slutspelet. Hur känns det?

-Det känns såklart jätteinspirerande. Det var ett utav grabbarnas stora mål inför säsongen så det känns bra att det är avklarat. Som du säger så vinner vi tre av tre matcher men vi säger att vi vunnit sex av sex om man räknar bägge PlayOff-stegen. Alltid kul att vinna och det finns en vinnarkultur i detta gänget som vi ska bygga vidare på. Ska bli kul att mäta sig med dem bästa lagen.

Hur var de tre matcherna spelmässigt?

Mot Höllviken går vi ut och chockstartar och gör 1-0 efter 11 sekunder. Efter det så är det en jämn match i första och andra perioden. I tredje perioden startar vi starkt och gör tre mål på kort tid och rycker ifrån. Efter det tar Höllviken time-out och svarar upp med två snabba mål. Men när vi sedan gör både 7-4 och 8-4 känns det klart och första vinsten är ett faktum. Skön start på dagen. Noterbart är att firma Melvin Silversjö och Isac Leffler står för fyra mål och är en avgörande faktor i denna matchen.

Andra matchen mot Åstorp/Kvidinge är det de som har kommandot i början av matchen. Starkt av oss att ändå gå in i första pausen med 3-2-ledning. Andra perioden är jämn och bägge lagen har mängder med målchanser men jag tycker att vi har spelövertaget. I tredje och sista perioden får vi powerplay och lagkapten Isac Leffler kliver fram och skjuter Warberg till SM-slutspelet. En spelare som bör nämns för sin insats i speciellt denna match men även under hela dagen är 08:an Teo Asp som enligt mig är en av dem bästa spelarna under dagen.

Sista matchen mot Genarp blir såklart speciell med tanke på att bägge lagen redan är vidare. Men grabbarna har bestämt sig för att göra något bra av denna matchen med. Spelmässigt tycker jag att vi spelar bäst innebandy denna matchen. Återigen en jämn match där andra perioden som slutar 3-0 till fördel för oss blir nyckeln till att vi vinner matchen med 6-5 till slut. Stor eloge till spelarna som klarar av att ladda om till denna matchen och spelar till sig en gruppseger.

Vad tycker du är avgörande kring att vi vinner kvalet och går till slutspel?

-Bredden och mixen av spelare tycker jag är den stora skillnaden mellan oss och de andra tre lagen. Vi har en otroligt bra bredd i vårt lag och under dagen spelar vi på hela tre målvakter och tjugo utespelare. Många lag kör på två femmor medan vi ångar på med tre femmor och kan rotera en hel del i de olika konstellationerna. En annan stor faktor till att vi går vidare till slutspel är att vi har en skön mix av spelare. Många olika spelartyper allt från målskyttar, spelfördelare, tvåvägsspelare, bolltrollare, hårt arbetande spelare till alla pådrivare.

Sista faktorn till att vi vinner tre av tre matcher är våran fantastiska klack som också de vinner varje match på läktaren. Alla föräldrar, syskon, kompisar och äldre spelare i föreningen stort tack för stödet!

Ska man summera alla matcher och dagen nere i Arena Åstorp så gör vi det som krävs för att gå vidare. Jag vet att vi har några växlar till vår fulla kapacitet så det ska bli oerhört kul att slipa och jobba vidare på det vi på börjar för att sen i april se hur långt detta laget kan gå, avslutar tränare Linjer.