Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Karlstad

11 februari 2023 09:00
DAM

Under lördagen väntar Karlstad borta för damlaget. Här får du förutsättningarna inför den matchen.


Efter landslagsuppehåll är det nu dags att inleda slutspurten av seriespelet genom en tuff bortamatch i Karlstad.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Camilla Halldén är indisponibla p g a skador. Sandra Hawerman saknas p g a sjukdom.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Vi har fått två smällar på rad som varit väldigt tunga (Täby och Rönnby). Samtidigt upplever jag att vi ändå har koll på vad som hände och vad vi behöver göra annorlunda. Det är små marginaler och momentum i matcher är väldigt viktiga. Vi behöver förstå våra styrkor inför de kommande fem matcherna och faktiskt få matcherna mer till det vi är bra på. Träningsveckorna har varit bra, men tyvärr har vi haft en del sjukdom och små skavanker som gjort det lite svårt att få någon vidare kontinuitet. Men vi känns redo och ska visa oss från vår bästa sida!

Om motståndaren Karlstad

Karlstad ligger för närvarande precis ovanför nedflyttningsstrecket, tre poäng före Nacka. På de fem senaste matcherna har man endast vunnit en efter förlängning borta mot just Nacka. Senaste matchen mot Warberg slutade med Karlstad-vinst 5-3 i Sparbanken Wictory Center i höstas. Detta efter en jämn match som avgjordes i tredje perioden. I Karlstad är det främst Sara Dahlström och Frida Swahn som sticker ut, där den senare har gjort comeback efter ett skadeuppehåll. Även Linnea Wallgren och Alexandra Terner är spelare som betyder mycket för laget i och med sin poängproduktion.

Burmans tankar om motståndet

-Karlstad är ett fysiskt starkt lag med en fin spets, i synnerhet i Sara Dahlström. Vi behöver komma ut och tävla från start. Slut på ursäkter, nu behöver vi skaffa oss en positiv trend med bra prestationer över tid och även fylla på poängkontot. Nu går vi in i den roliga delen på säsongen där saker och ting ska avgöras, då behöver vi kliva fram och visa att vi vill uppåt!

Så här ser du matchen

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!