Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Allsvensk toppmålvakt till Warberg!

10 maj 2024 10:30
HERR

Warberg förstärker sin målvaktsuppsättning genom att plocka in den allsvenska toppmålvakten Olle Jonsson från Lillån IBK. En målvakt som gjort livet surt för Warberg tidigare men som nu alltså får försvara de blå färgerna istället!


Manager Johan Astbrant har nu fått upp ångan rejält i årets silly season! Fram till idag hade tre nya spelare presenterats i Oskar Pettersson, Nicholay Halvorsen och William Nordin. Målvakten Olle Jonsson blir nu det fjärde nyförvärvet inför återkomsten till SSL.

Jonsson har de två senaste säsongerna vaktat kassen hos Lillån IBK, och är därför ett bekant namn för Warberg eftersom man mött varandra i seriespelet. Innan Lillån var han i CL98 från Kalmar i division 1 och moderklubben är den tidigare allsvenska motståndaren Craftstaden från Oskarshamn.

23-årige Jonsson har haft en väldigt fin utveckling under sina två allsvenska säsonger och utmärkte sig i båda mötena mellan Warberg och Lillån föregående säsong, även om Warberg vann båda matcherna klart. Bland annat limmande han två skott av hårdskjutande Johan Stadin i samma match! Han väckte också en hel del uppmärksamhet när han räddade en så kallad zorrostraff i höstas. Just dessa straffar är ju något som varit väldigt omtalat senaste säsongerna eftersom det är i stort sett omöjligt för en målvakt att rädda bollen.

Jonsson är, likt Nicholay Halvorsen, en storväxt och placeringssäker målvakt, egenskaper som Johan Astbrant därmed prioriterat högt.

-Ja, återigen tar vi in en stor målvakt som läser spelet bra och sitter rätt före att göra spektakulära räddningar. Olle och Nicholay är båda två duktiga målvakter och det är säkert en och annan som höjer på ögonbrynen när vi tar in två så starka målvakter. Vi har resonerat som så att det är en oerhört viktig post i SSL och Oskar Winbo som agerat reserv till Arvid Vonk i två säsonger måste få speltid för att utvecklas, och därför väljer vi att inledningsvis sitta med tre målvakter och sen jobba för att hitta en lösning till Oskar där han kan få matchtid någon annanstans. Vad gäller Olle så är han i en bra ålder med stor utvecklingspotential. Han är också en väldigt ambitiös elitidrottare vilket är något vi värdesätter högt i Warberg, därför känns det superintressant att få hälsa honom välkommen till oss, avslutar Astbrant.

Olle själv förklarar att det är sin personliga utveckling som är i fokus och anledningen till klubbytet, och ser samtidigt fram emot samarbetet med övriga målvakter.

-Först och främst känns det superspännande och jag är grymt taggad på att dra igång! Jag vill ta nästa steg i min personliga utveckling och jag hoppas den miljö jag kommer till ska hjälpa mig med det. Jag har haft bra dialoger med Astbrant och det i kombination med att jag tror min spelstil passar lagets filosofi att spela på gjorde att valet till slut föll på Warberg. Vi har också pratat mycket om hur vi ska få ut max av respektive målvakt och tryckt på hur man jobbar i handbollen där man hela tiden gör varandra bättre som målvakter. Konkurrenssituationen ser jag bara som något hälsosamt.

Har du satt upp någon individuell målsättning inför kommande säsonger?

-Nummer ett är givetvis att etablera mig som målvakt i laget och i SSL. Sedan vill jag utveckla specifika delar i mitt spel och bara ta ytterligare kliv i min utveckling som jag nämnde.

Du har ju mött Warberg ett antal gånger de senaste säsongerna, vad tycker du om ditt blivande lag?

-Det känns som att Warberg har haft någonting på gång länge. Utifrån tyder mycket på att gruppen har en stark vinnarkultur vilket jag värdesätter högt och hoppas kunna vara med och bidra till.

Senast ni möttes i Warberg så limmande du två skott av din nya lagkamrat Johan Stadin, är det något du kommer pika honom för när ni ses?

-Haha! Jag tror att Johan dundrade in ett mål senare i den matchen och han har nog fyra av fyra i antal vunna matcher mot mig så det är nog jag som kommer att få pikarna.

Du stod i division 1 för två år sen, till hösten är det SSL! Vad tror du blir de största utmaningarna för såväl dig som för laget?

-För mig personligen kommer ett nytt lag med nya utmaningar ganska naturligt. Det är grupp, spelsätt, stad och så vidare att sätta sig in i. Att vara nykomling i SSL säger sig självt tänker jag. Det för också med sig naturliga utmaningar. En situation som är ny för mig, och svår att relatera till, men jag tänker att det kan kokas ner till det klassiska, att vinna rätt matcher.

Om du skulle beskriva dig själv som målvakt, hur låter det?

-Jag ser mig själv som en målvakt med en hög lägstanivå. Jag tar de bollarna jag ska ta, och värderar det högre än att göra de mest spektakulära akrobat-räddningarna. Mina styrkor ligger i spelet med händerna, vilket den tidigare frågan om de limmade bollarna kanske skvallrade lite om. Samtidigt vill jag också kunna bidra till anfalls- och kontringsspelet med ständiga snabba utkast.

Till sist, hur ser den närmsta tiden ut med flytt till Varberg och annat?

-Jag flyttar egentligen så fort det löst sig med en rimlig lägenhet. Förhoppningsvis redan första juni. Jag kommer hur som helst och deltar på lagets kickoff nästa vecka!

Varmt välkommen till Warberg, Olle!