31 Mar 1 match

Vinst i första träningsmatchen

15 augusti 2019 10:51
DAM

Det blev vinst för vårt damlag när IBK Lund kom till Varberg för årets första träningsmatch. Segersiffrorna stannade för dagen vid 3-0 efter två mål av Jenny Dahl och ett mål av Sofie Karlsson.

Efter en något krampaktig första period så kunde hemmalaget spela sig genom matchen på ett förtroendegivande sätt inför en välbesökt tillställning. Efter matchen ställde vi några frågor till den för året nytillträdde tränaren Pelle Körberg.

Först och främst ett grattis till vinsten! Tack snälla.

Träningsmatcher är just träningsmatcher men vad är du mest nöjd med i matchen? Jag är väldigt nöjd med vår disciplin i vårt försvar där vårt sätt att arbeta med detaljer betalar sig bra i den här matchen. Det är orimligt att tro att en motståndare inte skapar några chanser i matcher men i den här matchen är det verkligen inte många och de tillfällen det händer reder vår målvakt tillsammans med försvaret ut det på ett bra sätt.

När du nämner detaljer, vad tänker du på då? Vi har tidigare släppt in väldigt många mål, speciellt när vi blir genomspelade. Nu vill vi än mer ta vara på vårt defensiva positionsspel och det tycker jag som helhet att vi löser på ett bra sätt. Det här lovade gott för framtiden.

Vad känner du inför den här säsongen att tjejerna har utvecklat? De är hängivna sin uppgift och tar de delar vi pratar om på högsta allvar. Samtidigt är vi en utvecklingsfas fortfarande där vi vill göra saker annorlunda än tidigare och det tar tid och får också ta tid med de förändringar vi arbetar med.

Någon eller några spelare som du vill lyfta fram i matchen? Många kanske kan tycka det är ett tråkigt svar men jag vill verkligen lyfta vårt kollektiv. De gnuggar på i 60 minuter och sätter prestationen i fokus för att vinna matchen.

Nästa träningsmatch för damerna spelas nu till helgen då Jönköping står för motståndet. Den matchen spelas i Skillingaryd på söndag.