Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför årets sista match, Helsingborg borta

21 december 2019 20:33
Herr

Imorgon söndag är det dags för herrlaget att stänga spelåret 2019 med match borta mot FC Helsingborg. En tuff prövning väntar, skåningarna har imponerat och ligger på en femteplats just nu!


Innan lite jul och nyårsfirande har herrarna chansen att haka på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Tre poäng är det upp till både Höllviken och Sirius som just nu ligger på säker mark.

Morgondagens motståndare Helsingborg har överraskat många denna säsong. Med hjälp av ett antal SSL-rutinerade nyförvärv och en sedan tidigare stark stomme så har man plockat fler trepoängare än vad de flesta experter trodde på förhand.

Spelet kanske inte alltid är glimrande, men tränare Niklas Pålsson har en klar och tydlig plan för sitt lag och alla spelare ser ut att acceptera sina roller. Fördelningen i laget är given, det är förstafemman med Linus Nordgren, Jonathan Nilsson och Andreas Lindholm som skall stå för grannlåten medan övriga gör ett gediget försvarsarbete. Nyligen värvade man poängspelaren Max Wahlgren från Linköping, och därigenom har man vässat offensiven även i andraformationen. Wahlgren som för övrigt gjorde ett kort gästspel i Warberg 2012.

Ett annat vapen man har är målvakten Jonathan Edling. Inte nog med att han är en av landets absolut bästa målvakter, han besitter också ett fruktat utkast som ofta skapar målchanser. Faktum är att han bara den här säsongen står noterad för sex (!) assistpoäng.

När lagen möttes i oktober så fick Helsingborg matchen precis dit man ville. Warberg fick jaga i underläge hela matchen och blev frustrerat när Helsingborg spelade av tid. Sedan kom avgörandet inom loppet av 20 sekunder tidigt i tredje och Helsingborg vann komfortabelt med 7-3.

Återstår att se om Warberg kan få till en annan matchbild nu där man själva får styra skeendet mer än senast. Då finns absolut chans till poäng!

Truppen är densamma som senast, och det betyder att alla finns tillgängliga förutom Philip Subiabre.

Matchen startar 15.00 i Helsingborg Arena, och förutom huvudmatchen så kommer det bjudas på en legendmatch i båda pauserna. Warberg och Helsingborg har spelat många heta möten genom åren, bland annat möttes man i kvartsfinal både 2007 och 2010. 2007 gick det till fem matcher, och femte avgörande slutade 8-5 till Warberg inför mer än 2000 åskådare i Sparbankshallen. 2010 blev det 3-0 i matcher till Warberg.

Nu finns alltså chansen att se flera av dessa spelare göra upp igen!

Warberg ställer upp med följande manskap i legendmatchen:

Peter Sjögren, Mathias "Bult" Larsson, Staffan Kollberg (fd Simonsson), Kimmo Eskelinen, Joakim Andersson, Jim Canerstam, Daniel Ryttare (fd Johansson), Joel Ljungberg och Magnus Svensson.

Ni som inte kan åka till Helsingborg och se matcherna live har istället möjlighet att titta på SSL Play.

Länk till den sändningen här.