Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Warberg lånar forward från Pixbo

26 juni 2020 09:00
Herr

Warberg och Pixbo Wallenstam är överens om ett låneavtal för forwarden Jesper Wallström. 20-åringen tillhör Warbergs trupp hela kommande säsongen och är igång och tränar med laget sedan ett par veckor tillbaka.


Vänsterforwarden Jesper Wallström är född år 2000 och kommer ursprungligen från Uddevalla där han startade sin innebandykarriär i Herrestad AIF. Redan som 15-åring gjorde han sin första säsong på seniornivå, och säsongen 2017/2018 var han en starkt bidragande orsak till att man avancerade till division 1 med sina 32 poäng. Samma säsong gjorde han också succé i juniorallsvenskan och vann poängligan med sina 45 poäng på 14 matcher. Detta gjorde att Pixbo Wallenstam fick upp ögonen för honom och under sommaren 2018 lämnade han moderklubben Herrestad för en flytt till Göteborg.

18 år gammal gjorde han en handfull matcher i SSL, och noterades också för en poäng. Mestadels var det dock i Pixbos JAS-lag och division 1 lag han höll till och skulle utvecklas sin första säsong i Mölnlycke-klubben. Föregående säsong kantrades av skador, och speltiden blev mindre. I januari opererade Jesper en broskskada i knäet, och efter ett antal månader av rehab är han nu tillbaka och tränar för fullt. Utlåningen till Warberg ses därför som en bra möjlighet att komma tillbaka i fullt slag, och en bra möjlighet för alla parter.

-Precis så är det. Vi var tidigt intresserade av att få hit Jesper då vi kände till hans bakgrund och såg att det kan bli tufft för honom att få den speltid han behöver i Pixbo kommande säsong. Efter ett tag av diskussioner med både Pixbo och Jesper så kom vi överens om en utlåning och att det är en win-win-win. Vi får in en vänsterforward med vasst avslut som är van att göra poäng, som är i en bra ålder och som vill något med sin karriär. Med Jespers intåg har vi nu tre renodlade rightforwards i truppen, och det ger oss en bättre balans på forwardssidan, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Jesper har i samband med utlåningen till Warberg förlängt sitt avtal med Pixbo, och överenskommelsen klubbarna emellan gäller alltså enbart för säsongen 2020/2021. Efter detta återgår Jesper till Pixbo.

Så här säger Jesper själv om säsongen som kommer och lite av sina förväntningar på spel i Warberg och Allsvenskan:

-Det känns riktigt skönt att det äntligen är klart! När Warberg hörde av sig så kände jag mig väldigt intresserad direkt. Det känns som att det är helt rätt steg för mig att kliva ner en serie eftersom jag inte har spelat så mycket det senaste. När då möjligheten fanns att få spela i Warberg så var det inget att tveka på för mig då jag tycker att Warberg är en otroligt fin klubb med fina förutsättningar för att utvecklas. Jag har inte hört om några målsättningar ännu, men jag hoppas och tror att vi ska vara med och slåss i toppen. Warberg hör hemma i högsta ligan så det hade varit väldigt kul att få vara med och ta upp klubben till SSL igen. Det brukar vara riktigt bra tryck på läktaren i SWC så jag ser fram emot att få spela inför Warbergspubliken och hoppas att jag ska kunna bjuda på lite mål och assist!

Jesper är alltså igång och tränar med övriga truppen sedan ett par veckor, och flyttar till Warberg i slutet av sommaren. Han kommer att bära tröja nr 8, och vi hälsar honom varmt välkommen till Warberg!