Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hanna Svensson fortsätter i Warberg!

30 mars 2021 11:55
DAM

Warbergsfostrade Hanna Svensson har precis lämnat en stark säsong mellan stolparna bakom sig. Målvakten, med ett U19-guld på meritlistan, fick under säsongen sin första kallelse till en samling med damlandslaget. Nu stärks kommande års SSL-trupp upp med en signatur från målvakten på ytterligare två år i moderklubben.


Det är en rutinerad spelare som nu ansluter till lagbygget för kommande säsonger. Hanna Svensson har skrivit på för säsong tio och elva i Warbergs damlag. Det är riktigt imponerande för en tjej som endast är 24 år. Under sina fem säsonger i SSL har hon byggt på sig erfarenhet och fått med sig rutin i sitt spel mel-lan stolparna. Målvakten fick under våren sin första kallelse till det svenska damlandslaget, ytterligare ett kvitto på att det hårda jobb som Hanna Svensson lägger ner avlönas.

Så här säger Emil Risberg, klubbchef för Warberg IC:

-Hanna har under den gångna säsongen tagit nästa steg på sin utvecklingstrappa, med en landslagsuttag-ning som kvitto på det. Jag ser fram emot att se henne ta ytterligare kliv de kommande två åren. Det känns kul att en spelare med ambitioner att spela i landslaget väljer att fortsätta sin satsning i föreningen.

Hanna Svensson själv säger så här om hur hon ser på fortsättningen med Warberg:

-Personligen har jag tidigare säsonger känt att jag hade stannat upp i min utveckling och inte kommit upp i den jämna nivån som jag önskat. Men denna säsong har jag tagit flera steg i min utveckling, hittat en jämnare högsta lägsta nivå och här har jag fina möjligheter att fortsätta att bli ännu bättre. Lagmässigt tycker jag att vi har tagit flera steg framåt denna säsong och kan vi fortsätta på det spåret att utvecklas hela tiden och bli bättre så kommer vi att kunna slåss om de ädla medaljerna. En dröm är självklart att i framtiden vinna en SM-final med sin moderklubb.

Hur gick tankarna inför förläningen?

-Jag kände tidigt att jag ville stanna kvar i klubben och laget efter denna säsong som vi har gjort ihop. Den resan som vi i laget gjort än så länge och ska fortsätta att göra är något jag absolut inte vill missa. Jag hop-pas även att vår fantastiska publik får komma och se oss live till nästa säsong så att de också får vara med på resan.

Du är inte mer än 24 år, men redan väldigt rutinerad. Hur ser du på din egen roll i laget nu och framöver?

-Ja det har blivit några år i laget. Har jag räknat rätt så var denna säsong min nionde i damlaget. Jag ser mig som en ledande spelare som styr och ställer från bakplan och ska kunna vara en av flera avgörande faktorer som vinner matcher i viktiga lägen

Vi ser fram emot fler glädjestunder med Hanna i laget de närmsta säsongerna, och vi ser fram emot kom-mande säsong då vi hoppas att vi återigen kan ha publik på läktarna.