3 härliga poäng i mötet mot Skoghall

16 februari 2020 10:16
DAM

Två lag med stort behov av poäng för att klara sig kvar i Sveriges bästa liga ställde på lördag eftermiddagen upp i Sparbanken Wictory center.

Det var Warberg som bjöd på den första riktigt vassa målchansen när Jenny Dahl sköt i målramen vid krysset. Studsen går ut till Skoghall som kontrar och gör matchens första mål redan efter drygt 2 spelade minuterar.

Därefter tog Warberg över spelet och chanserna till första målet var flera. Det dröjde till 9.36 innan första målet kom, det var genom lagkapten Camilla Halldén. Bollinnehavet går till fördel till Warberg under den första perioden men Skoghall håller upp ett starkt försvarsspel. När Amanda Ahloa snabbt forcerar upp bollen och lägger en fin passning till Jenny Dahl står de dock chanslösa. Det är 2-1 på halvan med nästan 15 minuter spelade. En kvittering kommer när det är en minut kvar av den första perioden.

Andra perioden börjar till Warbergs fördel och med lite mer än fem minuter spelade kommer ledningsmålet. Sandra Hawerman slår in passningen från Sofie Karlsson på volley. Sekvenserna efter får Skoghall fler tillfällen där de får fäste i Warbergs försvarszon men Warberg visar upp ett stabilt försvarsspel. Chanser för Warberg att utöka sin ledning men Rebecka Ljungqvist i Skoghall målet ser till att hålla nere siffrorna. Precis i slutsekunden så står Warbergs Hanna Svensson för en fin räddning och Warberg går till paus med en 3-2 ledning.

Tredje perioden inleds med ett powerplay för Warberg där de också utökar sin ledning genom Amanda Wetterström med mindre än fyra minuter spelade, då står det 4-2 på tavlan. Efter utvisningen spelar Warberg säkert och håller Skoghall från chanser till vassa avslut. Skoghall tar timeout med dryga 18 minuter spelade av tredje perioden och i samband tar de ut sin målvakt. Bara 30 sekunder senare tilldöms Warberg ett straffslag. Therese Arnesson förvaltar straffen på bästa sätt och sätter snyggt 5-2, med 18.53 på tavlan.

Det är händelserika slut minutrar i SWC. Ytterligare en straff får Warberg tilldömt till sig, efter att Skoghall försvarat den tomma målburen i målvaktsområdet. Den straffen räddar Skoghalls målvakt. Warbergs målkalas var inte slut där. Målburen fortsatte att stå tom och efter en snygg brytning av Sofie Karlsson kunde Sandra Hawerman punktera matchen. Efter 60 spelade minuterar hade vi 6-3 på tavlan och tre poäng till Warberg.

En stabil och välförtjänt seger till Warberg som gav laget tre väldigt väldigt viktiga poäng i striden för ett nytt SSL-kontrakt.