31 Mar 1 match

Förlust mot Pixbo när Holmer premiärmålade

16 november 2022 08:51
HERR

Det blev förlust i gårdagens träningsmatch mot SSL-laget Pixbo. Efter en tung förstaperiod med 1-5 underläge orkade Warberg aldrig komma ikapp och förlorade till slut med 6-10. Det fanns dock glädjeämnen, och ett av dem var att 17-åriga Filip Holmer fick göra sina första mål i a-laget!

Warberg fick sig en rejäl genomkörare när man tog emot Pixbo i sina förberedelser för att återuppta seriespelet till helgen. Mölnlycke-laget kom till Warberg med i stort sett ordinarie manskap och visade omgående när matchen hade startat varför man är med i toppstriden i SSL. Redan i första bytet kom nämligen 0-1 och sedan var man klart effektivare än Warberg i hela första perioden och gick till paus med en fyramålsledning och siffrorna 1-5.

Warberg spelade upp sig i andra perioden samtidigt som Pixbo slog av en aning på takten och 2-6 inför sista tjugo var såklart några mål för mycket för att det skulle bli riktigt spännande.

I tredje var det ett ganska böljande spel där lagen bytte målchanser med varandra, och det fysiska spelet var på en hög nivå matchen igenom. Warberg visade att man hänger med SSL-lagen bra på den delen i spelet. Dock syntes det att Pixbo har ett högre bolltempo i sig och att man hanterar samspelet mellan varandra på ett klart distinktare sätt. Förhoppningsvis blev matchen ytterligare en läropeng för Warberg som nu fått tufft motstånd i form av Växjö och Pixbo på ganska kort tid. Slutresultatet skrevs till 6-10 i Pixbos favör efter att båda lagen tränat på 6 mot 5 spel i slutet av matchen men inte lyckats bättre än att motståndarna gjorde mål i tom kasse.

Resultatet till trots så fanns det glädjeämnen i Warberg. Man skapade mycket målchanser och orkade hålla ett högt tempo i stort sett hela matchen. Dessutom fick 17-årige Filip Holmer komma in i matchen och tog verkligen tillvara på den speltiden han gavs. Först snappade han upp en boll på mittplan och tog sig fram till ett friläge och rullade in sitt första a-lagsmål, och med ett par minuter kvar visade han kyla och mod när han lurade ett par Pixbo-spelare och lyfte in sitt lags sista mål i tom bur.

Johan Astbrant efter matchen:

-Jag har inte hunnit se matchen i efterhand ännu, och nånstans brukar det alltid vara så att det aldrig är så bra eller dåligt som man känslan säger direkt efter. Det blir såklart en speciell match när vi åker på 1-5 i första perioden, där ger vi oss aldrig riktigt chansen att göra match av det här. Jag tycker Pixbo gör många bra saker mot oss, framför allt är de väldigt starka med boll och skapar numerära överlägen på oss över hela banan och det gör att vi inte riktigt kommer åt dem i presspelet. Samtidigt behöver jag som tränare se över den taktiska matchplanen i det läget, nu valde vi att ligga lite lägre och då ger vi dem mer tid med bollen. Det som var kul att se idag var såklart Filip Holmers inhopp i sista perioden när han kommer in och gör två mål. Han bidrog med mycket fart och det är spännande på så sätt att han såklart ökar konkurrensen för de som spelar, det är viktigt att de känner flåset i nacken och verkligen ser att det finns yngre och hungriga spelare som kan komma in och göra det bra.

På lördag är det dags att kicka igång seriespelet igen, och då blir det nytt besök från Göteborg i Sparbanken Wictory Center. FBC Lerum är motståndare i en högintressant match.