Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju med nya huvudtränaren Anton Drake

15 december 2020 19:00
HERR

Inför morgondagens match mot Lagan har vi tagit ett snack med vår nya huvudtränare Anton Drake. Vi har hört med Anton om hans syn på sitt ledarskap, om vi kommer att se några förändringar i herrlaget samt hur han ser på matchen mot Lagan.


Anton Drake gör sin andra säsong i båset i Warberg. Han är ursprungligen från utkanten av Örebro och började sin karriär som tränare i seriekonkurrenten Lillån IBK. Så här säger han själv om sin tid innan han kom till Warberg:

-Jag fick möjligheten att ingå i en tränarstab i Lillån IBK:s herrlag säsongen 2015/2016, som då spelade i division 1. Totalt blev det fyra säsonger som tränare i klubben, de två sista åren som huvudtränare. Vi lyckades nå förhållandevis stora framgångar med laget och etablerade oss i allsvenskan under säsongen 18/19, där vi bland annat fick möta Warberg. Sommaren 2019 fick jag tillsammans med Kent Göransson möjligheten att träna Warbergs herrlag som var nykomlingar i SSL. Och via den vägen står vi här idag.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

-Jag brukar sätta upp tre nyckelord för mig själv som tränare, resultat, utveckling och glädje. Givetvis är vi ute efter att vinna matchen, på elitnivå är det helt avgörande. Däremot är det i stort sett omöjligt att göra resultat på sikt om man inte får utveckling på grupp och individ. Vi kommer att jobba kontinuerligt för att göra laget bättre och bättre, vecka för vecka. Jag är även mån om att spelare ska känna att det ger något att komma till träningarna, det ska ge en känsla av resultat men samtidigt utveckling. Detta kombinerat med en grupp och ett lag som fungerar kommer rendera i en grupp som trivs tillsammans och drar åt samma håll.

Hur ser den kommande tiden ut för laget?

-Vi har två separata planer som vi jobbar med i nuläget. En kortsiktig plan som gäller fram till och med den 21 december. Vi har tre matcher på kort tid som är viktiga för fortsättningen av säsongen. Vi vill få ut maximalt av varje spelare under kommande vecka och kommer anpassa spelet efter varje individ och formations styrkor. Efter juluppehållet träder en mer långsiktig plan in i spel där vi jobbar kontinuerligt med att utveckla laget och ta steg framåt. Där är det möjligt att det kommer ske större förändringar än vad det kommer ske närmaste veckan.

Hur ser du på ditt och Andreas Wahmans samarbete?

-Jag och Andreas är ganska nya i vårt samarbete, vilket gör att vi ganska snabbt i söndags fick sätta oss och staka ut en plan framåt. Vi är dock inte helt nya för varandra, och vi är inte heller helt nya för spelarna, vilket jag anser är en fördel. Planen är att ta träning för träning och match för match kommande vecka. Vi tar en dag i taget och försöker maximera denna, innan vi kliver på nästa uppgift.

Imorgon är det första matchen igen sedan ett längre uppehåll, vad hoppas du få se i laget imorgon?

-Vi har haft ett struligt uppehåll med ett antal spelare som insjuknade i covid19. Nu är i stort sett alla spelare återställda, och känslan är att vi både är sugna och redo för match imorgon och veckan som kommer. Vi har pratat om att de grundläggande faktorerna är avgörande för matchen utgång, vår attityd på planen, vår intensitet i vårt försvarsspel och vår vilja i närkampsspelet är de viktigaste delarna för att vi ska prestera maximalt. Det låter simpelt det är helt avgörande för matchens utgång.

Matchen mot Lagan startar klockan 19:00 och sänds som vanligt på Innebandy.tv/warbergic, direktlänk till matchen hittar ni här: Warberg - Lagan