Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Joel Birgersson förlänger sitt avtal!

6 maj 2023 14:00
HERR

Vid sidan av ett antal nyförvärv pågår också förhandlingar med befintliga spelare som sitter på utgående kontrakt. En av dessa är Joel Birgersson som nu har förlängt sitt avtal och glädjande blir kvar i Warberg!


24 år gammal har Joel Birgersson redan gjort sex säsonger i Warbergs a-lag. Den Bua-fostrade forwarden kom till klubben 15 år gammal och tog sedan vägen via juniorlag och spel med War-berg IBF i division 2 innan han etablerade sig i elitlaget 2017. Sedan dess har han varit en given startspelare i laget och har de tre senaste åren snittat dryga 40 poäng per säsong inräknat seriespel och kvalspel. Senaste säsongen vann han också den interna skytteligan i Warberg med 33 mål på 32 matcher, där fyra av dessa kom i Svenska Cupen.

Med sin kontraktsförlängning kommer han därmed strax att påbörja sin sjunde säsong i herr-truppen och blir med det en av de mest rutinerade spelarna i laget. Det är bara den tre år äldre brodern Anton och veteranen Mattias Kongstad som med sina sju respektive nio säsonger har fler matcher i Warbergs tröja i nuvarande trupp.

Därför är det såklart ingen överdrift att det är en viktig signatur som manager Johan Astbrant har fått, något han också poängterar när han kommenterar Joels förlängning.

-Både glädjande och väldigt viktigt för oss då Joel är en av spelarna som varit hos oss längst och vet hur allt fungerar här i Warberg, vad det finns för kravbild och så vidare. Han är ju också viktig i och med sin poängproduktion vilket är lätt att se för alla, men han har också bäst plus/minus-statistik i laget de två senaste säsongerna så han är mer än bara en målgörare. Han är väldigt hybrid i sitt sätt att spela då han kan användas på både höger och vänsterkanten, är bra i presspelet och dessutom används i både boxplay och powerplay. Kan han utveckla sitt spel med boll och att jobba med små detaljer i sista tredjedelen och avslutslägena så tror jag han kan öka sin poängproduktion ytterligare de kommande säsongerna, säger Johan Astbrant.

Joel, du har förlängt med Warberg, hur känns det och hur har tankarna gått?

-Yes, känslan är god! Det har varit många tankar efter förra säsongens tråkiga avslut men det känns skönt att ha landat i ett beslut som känns rätt.

Vad var det som fick dig att skriva på för en fortsättning?

-Framför allt är det att jag vill vara med och ta upp Warberg till SSL, där klubben hör hemma. Sen är det givetvis mycket saker runt om innebandyn som klaffar bra nu när jag flyttat tillbaka till Varberg efter två år i Halmstad.

Du har gjort sex säsonger i a-laget och tillhör nu en av de mest rutinerade, känner du att din roll i gruppen kommer att förändras något till kommande säsong och i så fall hur?

-Ja precis, rollen i gruppen blir väl större och större för varje år som går i med att man får ett år extra i bagaget. I år med stor spelaromsättning kanske det blir mer påtagligt men det är något jag känner mig bekväm med och ser fram emot!

Det blir ju lite av en nystart med ganska många nya spelare in, vad tänker du kring det?

-Ja precis, mycket har hänt sen förra säsongen. Såklart väldigt tråkigt att det är så många som försvunnit. Jag har spelat ihop med många av dem i flera år och man har hunnit bli extremt bra vänner under dessa år, så den delen är givetvis väldigt tråkig. Om vi istället tittar på det upplägget Asta har presenterat så känns det spännande och jag ser fram emot att träffa de nya spelarna!

Om du fick sätta fingret på någon detalj som ni behöver förbättra för att lyckas ta klivet upp, vad skulle det vara?

-Att vi lär oss att vara bäst när det gäller!