Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Källerteg och Winbo förlänger!

27 april 2023 14:00
HERR

Pusslandet med nästkommande säsongs trupp är i full gång för manager Johan Astbrant och nu har forwarden Max Källerteg och målvakten Oskar Winbo förlängt sina avtal med Warberg!


Efter att ha presenterat en rad spelare som inte blir kvar i Warberg kommer nu desto mer glädjande besked kring den befintliga truppen i form av två spelare som har förlängt sina kontrakt.

Oskar Winbo är fostrad i föreningen och har spelat i Warberg under hela sin karriär. 2021 lyftes han upp i a-truppen och har sedan dess konkurrerat med Adrian Kodelja, Oscar Agnarsson och nu senast Arvid Vonk om speltid i Allsvenskan, samtidigt som han har haft en dubbellicens med Vinbergs IBS för att få matchtid. 22-åringen har haft en mycket positiv utvecklingskurva de senaste två säsongerna och har vid de tillfällen han fått speltid i Allsvenskan visat att han är en kompetent backup till den betydligt mer erfarna förstamålvakten Arvid Vonk. Bland annat gjorde Oskar en toppinsats i den avslutande serieomgången på bortaplan mot Fagerhult Habo.

Även Max Källerteg har alltså förlängt sitt avtal. Den Mölndals-fostrade forwarden plockades in i Warberg under början på 2022 från SSL-klubben FBC Kalmarsund, och hade sedan tidigare (säsongen 19/20) tio matcher i SSL med Warberg på kontot. Under föregående säsong stod han för 20 poäng (15+5) i grundserien och fem poäng (3+2) på sex kvalmatcher. Källerteg som är en löpstark och fysisk forward har trots sin ringa ålder på 23 år redan erfarenhet från flertalet säsonger i SSL och Allsvenskan, och blir således en viktig del i lagets offensiv kommande säsong.

-Två oerhört bra förlängningar för oss och gemensamt för båda dessa killar är att det är två väldigt ambitiösa individer som har tydliga mål med sin innebandy och som är coachbara på så sätt att de verkligen vill lära sig. Tittar vi på Winbo så har han verkligen teamat upp med Vonk och bildat ett starkt par precis som det behöver vara mellan två målvakter. De behöver finnas där för varandra och pusha på, och det fungerar utmärkt mellan Oskar och Arvid. Han har utvecklats under sina säsonger med oss och har på ett fantastiskt sätt accepterat sin roll i laget. Som människa är det dessutom en glädjespridare som är väldigt omtyckt i gruppen och alltid ger laget energi. Max kom ju till oss med aningen stukat självförtroende från Kalmarsund men det börjar synas att han växer hela tiden och börjar få tillbaka tron på sig själv. Han är en väldigt stark genombrottsspelare med utmärkande snabbhet och fysik, och dessutom har han ett giftigt avslut. Hans egenskaper på planen blir viktiga för oss framöver och dessutom är Max, precis som Winbo, en fin kille som är bra i gruppen och som stärker oss som lag, säger Johan Astbrant.

Oskar Winbo själv tvekade aldrig när ett nytt förslag lades upp på bordet.

-Nej, när diskussionen om en förlängning kom upp var det ett självklart val för mig. Jag har spelat i klubben hela mitt liv och trivs väldigt bra med både lagkamrater, tränarstab och allt runt omkring. Jag vill fortsätta att utvecklas för att hjälpa klubben upp till SSL där vi hör hemma!

Även Källerteg poängterar trivseln i både klubben och laget som den viktigaste faktorn för hans underskrift.

-Ja det blev ett enkelt val för mig. Jag trivs oerhört bra i staden Varberg och även med laget och klubben. Jag vill vara med på den resan vi gör för att ta oss tillbaka till SSL, det finns inget annat! Förra säsongen fick ju en tråkig avslutning och det känns som ett misslyckande men jag ser ändå en stor potential i truppen och jag tror verkligen på det vi gör. Vi får jobba ännu hårdare helt enkelt och inte tumma på något!

Winbo som alltså kombinerat sin vardag i Warberg med matcher för Vinberg gläds för tiden i Falkenbergs-klubben, men poängterar att det nu blir fullt fokus på Warberg framöver.

-Det var såklart viktigt och nyttigt för mig att få matchträning i Vinberg, men nu känns det bra att kunna lägga fullt fokus på Warberg. Det känns som alla i laget har en otrolig revanschlust efter kvalet och jag hoppas den gnistan kan ta oss längre nästa säsong. Det blir såklart spännande och viktigt för oss att få in lite nya spelartyper och ansikten i gruppen, det behöver man alltid för att utvecklas. Samtidigt som det alltid är tråkigt att bli av med killar som man kommit nära och träffat nästan varje dag. Det är dock en naturlig del av elitidrotten, men kanske den tråkigaste.

Källerteg flikar in och avslutar:

-Det är självklart tråkigt när spelare får gå och andra väljer att lämna för spel någon annanstans, men det är bara att acceptera läget helt enkelt. Jag önskar alla dessa gubbar lycka till framöver. Jag tror det kommer bli bra för oss med en liten nystart och min tro har inte ändrats för detta lag!

Vi önskar både Max och Oskar en bra ledighet tills den gemensamma träningen tas upp i maj månad igen, och ser fram emot att se dem båda ta nya kliv i Sparbanken Wictory Center i höst! Fler kontraktsförlängningar och ett antal nyförvärv kommer att presenteras närmsta tiden här på hemsidan och i våra sociala kanaler.