LER

Seger mot FBC Lerum

23 november 2021 21:30
HERR

Efter förlusten i söndags så studsade herrlaget direkt tillbaka på vinnarspåret. Warberg kunde tillslut besegra FBC Lerum med 5-4.

I den första perioden var det Warberg, Warberg och ännu mer Warberg. Skottstatistiken säger 11-4, och det är bara avsluten som gick på mål som är inräknade då. Det var hemmalagets period helt klart, och ställningen på tavlan var efter första 2-0 men kunde lika gärna varit ett par kassar till. Men i Lerums mål fanns en säker Pagoldh som höll siffrorna nere, men Joel Birgerssons 1-0 skott från slottet och Isak Stöckels skott i krysset blev för svåra att rädda.

I den andra perioden går Warberg upp till en 3-0 ledning genom Edwin Körberg. Om den första perioden var Warbergs, så var den andra Lerums. Gästerna arbetade sig in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan den andra perioden gick till paus. Resultatet på tavlan var då 3-3.

I den tredje perioden var det ett starkare Warberg tillbaka på banan igen och kunde redan i den tredje spelminten gå upp i 4-3 ledning genom Filip Erheden, och med lite drygt halva perioden spelad kunde Mattias Kongstad göra 5-3. Och återigen fanns det bud på många fler kassar. Warberg kontrollerade i mångt och mycket perioden, men med bara 21 sekunder kvar kan Lerum reducera till 5-4 efter att ha spelat numerärt överläge. Visst var det nervösa sekunder för de 770 i publiken innan matchklockan ringde. Warberg kunde tillslut inkassera tre poäng.

Nico Mutter 0+1

Vi vill rikta ett stort tack till alla partners och sponsorer som var med och såg till att vi kunde genomföra en väldigt lyckad publikmatch med publikrekord för säsongen. Warberg tackar också Dansstudions två grupper, Femenine Vibe och Westmovement för fantastiska uppträdanden i pauserna. Och tillslut er härliga publik och Supras Warberg för en grym inramning!

Nu gör herrlaget damlaget sällskap i att ha VM-uppehåll. Nästa match för respektive lag spelas den 12 december, båda borta mot Malmö FBC. Damlagets match spelas 13:00 och herrlagets startar direkt efter, 16:00. Båda matcherna i Baltiska hallen i Malmö. Ytterligare information om matcherna kommer.