Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Måndag
21 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

Vidar Tiren har skrivit nytt avtal med Warberg!

18 april 2020 09:30
Herr

Backen och vice kaptenen Vidar Tiren har skrivit nytt avtal med Warberg! Den reslige norrlänningen kom till Warberg för två år sedan och blir med sin erfarenhet och rutin en viktig spelare för laget i Allsvenskan.


30-åriga Vidar Tiren blir först ut av de spelare med utgående kontrakt att skriva nytt kontrakt med Warberg, och dagens andra spelare från föregående säsong som bestämt sig om sin framtid. I veckan har vänsterbacken och den vice lagkaptenen kommit överens med klubben om en fortsättning i två säsonger, och Tiren påbörjar därmed snart sin tredje säsong i den blå tröjan.

Den rightfattade backen har under sina två säsonger i klubben varit flitigt använd i framför allt special teams, där han fått använda sin stora kroppshydda till att täcka skott i boxplay, och samtidigt använda sitt tunga skott i powerplay. 29 poäng har han gjort från sin backposition på två säsonger, och det gör honom till lagets poängbästa back under denna period. Ett av dessa poäng var det ofantligt viktiga målet han sköt i den fjärde kvalmatchen till SSL, borta mot Hagunda. Vid ställningen 3-3 och med drygt fem minuter kvar var det Tiren som klev fram och direkt på frislag sköt segermålet till Warberg, vilket i sin tur ledde till en femte och avgörande match på hemmaplan.

-Att få förlänga med Vidar känns väldigt viktigt för oss som grupp. Han tillhör den exklusiva skaran på två som har passerat 30-strecket i laget, och det är nödvändigt med lite kloka pappafigurer i omklädningsrummet också. Han får en oerhört viktig roll som ledare nu när till exempel Westergren har lämnat. Som spelare har han visat sig viktig i framför allt powerplay och boxplay, där hans spetsegenskaper verkligen kommer fram. Jag hoppas dock att Jonas och Anton kan utveckla honom vidare och få med honom mer i vårt offensiva spel i även fem mot fem, det tycker jag han har kvalitéer för, säger Kimmo Eskelinen, sportchef herr.

Vidar Tiren själv säger så här om att teckna ett nytt kontrakt med Warberg, och hur han ser på sin roll i laget:

-Det känns otroligt skönt och väldigt motiverande att krita på för en fortsättning, speciellt för en så bra förening som Warberg IC. Revanschlustan är hög efter förra säsongen och jag längtar efter att spela inför vår fantastiska publik! Jag är som sagt extremt motiverad inför denna säsong och hoppas på att kunna utvecklas ytterligare som spelare men också utveckla min ledarroll i laget när det är tunga ledare som lämnar.

Du har fyllt 30 år och har barn, var det självklart att förlänga nu när ni åkte ner i Allsvenskan?

-Det är klart att livets prioriteringar blir annorlunda när man får barn och man kan inte köra på hur som helst. Jag har alltid haft motivationen att fortsätta men samtidigt måste det fungera hemma och min sambo Fanny har verkligen varit en hjälte där. När vi nu har lagt det berömda livspusslet har vi kommit fram till att Fanny får stå med hjälterollen ett tag till som jag får ta igen när klubban är på hyllan.

Vad tänker du på inför säsongen som kommer med nuvarande trupps utseende och vilka som lämnat och så vidare?

-Jag tycker vi har gjort en bra silly season, många spännande namn som både är unga men också meriterade. De blir såklart svårt att ersätta de som lämnar där vi tappar många poäng men framförallt vår kapten som jag har haft som förebild på ledarskapsbiten. Dock är jag säker på att det är många som kommer ta ytterligare kliv och det blir spännande att se vilka det blir som fyller tomrummen. Vi har fortfarande kvar innebandy-Sveriges bästa mustasch i Mattias Kongstad och det känner jag mig trygg med!

Till sist, mer än en månad har gått sedan ni spelade sista seriematchen och hade en gemensam träning. Hur har Vidar Tiren spenderat tiden och hur mycket längtar du efter att försäsongen drar igång?

-Det har såklart blivit mer tid för familj men träningen har jag hållit fast vid ändå. Som sagt har revanschlustan gjort att jag lyckats hålla fem till sex pass i veckan där det blir mycket löpning och intervaller. Sedan saknar jag såklart gemenskapen och försöker trycka in så mycket padel det bara går så jag får tävla lite! Jag är nog en av de konstiga som gillar försäsongsträning så jag kan absolut säga att jag är spänd på att den ska dra igång! Det är mycket som är ovisst nu i och med Coronaviruset men för-hoppningsvis kan vi vara igång snart och köra tillsammans mot vårt mål som är kvalseger i april 2021!

Vi tackar Vidar för intervjun och önskar honom stor glädje under försäsongen och kommande två säsonger i Warbergs tröja!