31 Mar 1 match

Tre poäng mot Lagan

3 oktober 2021 20:00
HERR

Inför drygt 400 personer på läktarna kunde herrlaget ta sin tredje raka seger, tre nya poäng in på kontot och nu högst upp i tabellen som ensam serieledare. Matchen mot Lagan slutade 8-4.

Ja men visst märktes det att restriktionerna släppt och de drygt 400 som tagit sig till Sparbanken Wictory Center denna söndag skapade tillsammans en härlig stämning. Redan när det var dags för intro så kände man pulsen på läktaren.

Och det var också ett piggt Warberg som ställde upp. Första målet kom i första bytet, 27 sekunder hann gå innan Mattias Kongstad hittade maskorna bakom Gustav Jansson i Lagan målet. 20 sekunder senare drar Lagan på sig en utvisning och då nätar Markus Berntsson för andra matchen i rad. Med 1.05 spelat hade Warberg 2-0 på tavlan, en riktigt smakstart och stämningen i hallen bara steg. Innan den första perioden gick till vila hade kapten Simon Svensson fått in 3-0 målet.

Tidigt i den andra perioden reducerar Lagan till 3-1 och med halva matchen utökar Warberg sin ledning till 4-1 genom Joel Birgersson. Det var en känslosam match lagen mellan, som tidigare år. Denna match var inget annorlunda och känslorna steg i den andra halvan av perioden över på en Lagan spelare som åkte på matchstraff 1. Warberg fick spela 5-4 i sex minuter och genom ett snyggt klapp-klapp kan Mattias Kongstad sätta sitt andra för kvällen och ge Warberg en 5-1 ledning.

I den avslutande perioden reducerar Lagan tidigt, och kommer också närmare. Efter att Filip Erheden gjort 6-2 dröjer det inte länge innan Lagan reducerar till 6-3. Warberg drabbas strax där efter av en utvisning och då gör även gästerna 6-4. På tavlan står tiden på 7.04 Men Warberg spelar smart kan i de sista sekunderna av matchen sätta både 7-4 genom Simon Nilsson och 8-4 genom Mattias Kongstad som därmed också skrev in ett hattrick.

Skottstatistiken i matchen slutade: 23-11

Se alla målen från matchen i highlightsen: Warberg IC - Lagan IBK

Så här sa tränare Ludwig Bengtsson efter matchen:

-Äntligen fick vi ta emot vår underbara publik. Vi inledde med ett riktigt publikfrieri med två tidiga mål och en solid första period. Sedan bjuder vi in Lagan något efter halva matchen för att ge full valuta för entrén med en spännande avslutning. Trots att spelet inte var perfekt är det en styrka att knyta ihop säcken.

Mål och assist i Warberg: Mattias Kongstad 3+1 Markus Berntsson 1+1 Joel Birgersson 1+3 Simon Svenssson 1+0 Filip Erheden 1+0 Simon Nilsson 1+0 Isak Stöckel 0+1