Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lucas Dahlström ny forward i Warberg

15 maj 2024 10:00
HERR

Nästa förstärkning till herrlaget har två SSL-säsonger med Pixbo i bagaget och gjorde så sent som i fjol mål i semifinalspel mot Falun. Efter en säsong med Lindås tar nu Lucas Dahlström ny sats i SSL med Warberg!


Gemensamt för herrlagets hittills presenterade nyförvärv är att ingen av dem tidigare har spelat i SSL samt att alla är födda på 2000-talet. Ser man till vilka spelare som har lämnat så blir en redan ung trupp ännu yngre. Herrlagets senaste tillskott Lucas Dahlström är också han född på 2000-talet, nämligen 2002. Rutinmässigt skiljer han sig dock från övriga. Han har nämligen trots sin unga ålder redan två SSL-säsonger med Pixbo mellan 2021 och 2023 bakom sig.

Moderklubben är annars Mölndals IBF där han växte upp och fostrades innan han vid 17 års ålder började att testa vingarna på annat håll. Först i Pixbos JAS-lag kombinerat med division 1-spel i samma klubb, och säsongen efter dessutom i allsvenska Lindås via en dubbellicens. Därefter blev Lucas värvad till Pixbo i SSL och på sina två säsonger i Mölnlycke-laget blev det totalt 66 matcher i grundserie och slutspel med varierad speltid. I fjol fick han ihop totalt nio poäng (5+4), varav ett mål i semifinalspelet mot Falun. Under tiden i Pixbo hann Lucas också via sitt dubbla medborgarskap debutera för det polska landslaget och göra ett VM 2022.

Efter sina två säsonger i Pixbo lämnade han dock SSL för att få mer speltid och ta ett större ansvar i en annan klubb, nämligen Lindås i division 1. Där blev det 44 poäng på 23 matcher, och kanske är det en spelare med nyvunnet självförtroende som nu är redo för en ny chans på högsta nivå och för att ta nästa steg i sin karriär?

Manager Johan Astbrant är i alla fall förhoppningsfull.

-Lucas har ju varit på högsta nivån och nosat på det, och efter en säsong där han återvunnet sitt självförtroende och sitt spel så hoppas vi såklart att han kan ta ett kliv i sin utveckling hos oss. Han är en väldigt smart, positionssäker och bolltrygg spelare som kan användas på fler än en position, och det är väldigt viktigt att ha den typen av flexibla spelare i dagens innebandy. Vi hoppas att hans erfarenhet av SSL-spel och internationell innebandy med Polen ska bli en injektion för oss, och vi ser verkligen fram emot att addera honom i vår offensiv!

När Lucas själv ombeds förklara tanken bakom att lämna SSL för drygt ett år sedan, så är han själv inne på samma bana som tidigare nämnts.

-Ja det kan säkert tyckas vara ett konstigt val för många, men för mig handlade det om att hitta glädjen för innebandy igen och att få tillbaka mitt självförtroende. Att ta ett kliv tillbaka i seriesystemet har hjälpt mig mycket då jag fick ordentligt med speltid och en större roll i laget vilket jag trivs bäst med.

Nu har du skrivit på för Warberg, vad fick dig att komma hit?

-Jag valde att testa vingarna i Warberg för att jag fått ett positivt intryck och för att Warberg som förening känns väldigt seriös. Något som har imponerat mycket på mig är Warbergs supportrar, läktarstödet kommer att ge oss spelare mycket energi i höst och jag ser fram emot att spela inför den hemmapubliken!

Vad känner du till om din nya klubb sedan innan, bortsett från läktarstödet då?

-Warberg som klubb har man växt upp med genom åren, det känns som en stabil förening som hör hemma i finrummet. Varberg som stad återstår att utforskas, men jag har hört att det ska vara väldigt fint på somrarna.

Nu blir det SSL-spel för dig igen, vad hoppas du kunna bidra med?

-Förhoppningsvis skall jag kunna bidra med lite rutin efter mina säsonger i den serien, sen vill jag såklart peta in en boll eller två också.

Vad tänker du kring era chanser att hålla er kvar i SSL, vad blir viktigt tror du?

-Jag tycker att våra chanser att hålla oss kvar är goda. Det finns dock inga lätta matcher i SSL, så det gäller att vara påkopplade från start och i alla omgångar. Sen blir man väldigt hårt straffad för sina misstag, så det handlar i mångt och mycket om att minimera dessa.

Till sist, du är lagets sjätte nyförvärv. Vad känner du kring de tidigare namnen som har presenterats?

-Spontant känns det som väldigt bra värvningar! Målvaktspositionen verkar ha fyllts med bravur och sen kryddat det med lite RIG-spelare och unga lovande namn, jag tycker det känns spännande!

Vi säger varmt välkommen till Warberg, Lucas!