Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Simon Svensson allvarligt skadad

13 maj 2020 11:00
Herr

Herrlaget har drabbats av ett tungt avbräck tidigt på försäsongen. Vid ett fyspass i måndags bröt Simon Svensson skenbenet och blir borta en längre tid.


Herrlagets försäsongsträning är i full gång och man är inne på sin tredje gemensamma träningsvecka under ledning av nya fystränaren Jonathan Tygessen. Måndag till fredag drillar den f.d. elithandbollsspelaren i HK Varberg grabbarna hårt med målet att bli lite snabbare, lite starkare och lite uthålligare.

I måndags fick dock träningen ett abrupt avbrott när en kollision mellan Simon Svensson och en lagkamrat slutade så illa att Simon bröt skenbenet. Chockade lagkamrater fick se på när Svensson vred sig i plågor och hämtas av ambulans. Väl på sjukhuset konstaterades benbrott och Svensson gipsades omgående.

Hur länge Simon blir borta är i dagsläget oklart, men att han missar stora delar av säsongen är högst troligt.

Simon Svensson själv kommenterar det inträffade så här:

-Det är skittråkigt det som hänt, och jag tänker såklart på säsongen som kommer. Men jag har en fantastisk familj som hjälper mig med det mesta just nu och jag mår efter omständigheterna ganska bra. Jag väntar på mer svar från läkarna, så just nu kan jag inte säga så mycket om rehab och hur lång tid jag väntas bli borta. Men så fort jag får reda på hur allvarligt det är och vad som skall göras med benet så kommer jag givetvis kriga för att vara tillbaka så snabbt som möjligt!

Herrlagets sportchef Kimmo Eskelinen mottog beskedet kort efter händelsen på måndagen och beskriver sina känslor:

-Först och främst oerhört tråkigt för Simon, jag lider verkligen med honom. Det är en hemsk skada som påverkar hans vardag till mer än bara innebandy, och det är viktigt att han får bra stöd nu. För vår del är det såklart ett tungt tapp, han har spelat center i vår förstafemma i tre säsonger nu och är en av våra absoluta nyckelspelare. Laget blir av med en pådrivare och ett föredöme vad gäller träningsintensitet, så jag hoppas alla tar kollektivt ansvar och blir starkare av det här. Hur och om vi ska ersätta Simon i truppen vet vi inte i dagsläget, det är såpass färskt ännu. Marknaden är dessutom begränsad och det är inte enkelt att hitta någon som kan fylla hans skor under den tiden han blir borta.

Vi önskar Simon ett gott tillfrisknande, och ser fram emot hans återkomst i den blåa tröjan så fort det bara är möjligt!