Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

Holmer målskytt i sin startdebut när Warberg vann!

14 januari 2023 18:30
HERR

Det blev seger när Warberg gästade tabelljumbon Malmö under lördagseftermiddagen. Hemmalaget stod dock emot oväntat bra och det skiljde bara ett mål när slutsignalen ljöd. 5-6 slutade matchen i Warbergs favör.


Det som många trodde skulle bli en enkel resa mot tre poäng blev allt annat än enkelt. Warberg fick verkligen slita i 60 minuter för att packa med tre poäng hem i bussen. Det ska väl sägas direkt, Warberg gjorde inte en av sina bästa insatser för säsongen men man var oavsett det bättre än Malmö på att skapa målchanser matchen rakt igenom. Man var dock för ineffektiva i framför allt de två första perioderna för att skapa ett tillräckligt avstånd i målkolumnen.

Matchbilden blev annars ganska väntad, Warberg hade klart mer boll medan Malmö förlitade sig på ett bra målvaktsspel, snabba omställningar och att slå till vid fasta situationer och numerära överlägen. Ofta var det Warbergs-bekantingen Kim Clemedtsson som låg bakom farligheterna med aviga passningar till fria lagkamrater. I två perioder följdes man åt i målprotokollet, och inför tredje var ställningen 3-3. Tidigt i tredje tog dock Warberg kommandot rejält när man gjorde två snabba mål innan två minuter var spelade. Först sköt Filip Erheden 3-4 direkt från sin högerkant och sedan kom 3-5 kort därefter av Filip Holmer som därmed fick göra mål in i sin första match från start i Allsvenskan! Framspelningen kom från kedjekamraten Joel Birgersson. Holmer blev faktiskt noterad för två mål då även 2-2 målet hamnade i hans namn. Det var dock felaktigt då den bollen rörde Joel Birgersson sist innan den touchade Malmö-backen Philip Sannum in i mål.

Efter Warbergs 3-5 reducerade dock Malmö bara några minuter senare och även om det aldrig kändes speciellt oroligt så kom inte avgörandet förrän Warberg gavs möjligheten att spela sitt första powerplay med knappa sex minuter kvar. Anton Birgersson hittade Johan Stadin från sin vänsterkant och den hårdskjutande backen nöp till direkt och skottet blev otagbart för Malmös duktiga målvakt Christoffer Sjöstrand. Malmö reducerade faktiskt ytterligare en gång och hade mer än två och en halv minut på sig att hitta en kvittering, men det blev aldrig någon riktig farlighet förrän ett par sekunder återstod när man skickade in bollen framför Arvid Vonk på vinst eller förlust. Warberg lyckades dock reda ut situationen och kunde andas ut när slutsignalen kom.

Härliga tre poäng utan att glänsa som innebär att Warberg kliver upp i tillfällig (?) serieledning tills Karlstads match mot Lillån är spelad imorgon.

Statistik

Malmö FBC-Warberg 5-6 (2-3, 1-0, 2-3)

Skott:17-30

Publik: 183

Poänggörare Warberg:

Filip Holmer 2+0, Filip Erheden 1+1, Joel Birgersson 0+2, Max Källerteg 1+0, Jesper Larsson 1+0, Johan Stadin 1+0, Andreas Grönli 0+1, Anton Birgersson 0+1

Tränarkommentar Johan Astbrant

-Idag blir det en analys baserad på bara känslor så här kort efter match. Jag ska inte ta något ifrån Malmö, men det är det inte innebandy som spelas där ute. Det är konstant upprepade förseelser, prat med domarna efter avblåsningar, långsamma byten och försök att dra ner tempot. Tyvärr har vi två domare som tillåter det och förutsättningarna för att göra en bra match försvinner. Sen ska vi såklart rannsaka oss själva, vi måste kunna göra det bättre trots allt detta. Självklart är segern det viktigaste, så jag är nöjd att vi krånglar med oss tre poäng hem när vi inte gör en bra insats. Glädjeämnena idag är vår andrafemma som går 3-0 och såklart att Filip Holmer får göra mål i sin debut från start. Han gör en bra match tycker jag och är värd målet som dessutom är jättefint.

Nästa match

Spelar herrarna hemma mot IBK Lund, lördag 21 januari.