Förlust mot Endre efter bra insats

11 februari 2019 14:27
DAM

Det blev en tung förlust borta mot Endre under söndagseftermiddagen för våra damer. Slutsiffrorna skrevs till 6-3 efter periodsiffrorna 0-1. 1-1 och 5-1. Målskyttar var Sandra Hawerman 2 och Sofie Karlsson 1 mål. Skottstatistiken visade på ett knappt övertag för bortalaget med 4-9, 7-4, 7-6 och totalt 18-9.

Första perioden skulle det visa sig vara den bästa sett ur Warbergsögon då chanser radades upp i parti och minut. 1-0 kom i första bytet då Sandra Hawerman kunde stå fri framför Endres målvakt och lyfta in 1-0. Resultatet kom att stå sig perioden ut men utan en storspelande hemmamålvakt kunde ledningen varit betydligt större.

I den andra perioden utökar så Sofie Karlsson till 2-0 på en utsökt kontring. Hemmalaget skulle dock komma att vända matchen till sin fördel med tre raka mål. Då var det uppförsbacke för tjejerna som ändå hade kraften att komma tillbaka ännu en gång då Sandra Hawerman genom ett friläge kunde runda hemmamålvakten och kvittera till 3-3. Med drygt två minuter kvar av matchen var förhoppningarna stora på att roffa åt sig poäng i den svåra bortamatchen. Det dröjde dock inte länge innan landslagsstjärnan Stephanie Boberg kunde göra sitt tredje mål för dagen som sedan också skulle bli fyra innan matchen var slut. Ett snöpligt slut för tjejerna där prestationen var tillräcklig för att få poäng med sig men där de avgörande momenten inte var på Warbergs sida.

Extra plus i matchen går till Amanda Wetterström för många öppnade pass, Sofie Karlsson för många bra genombrottsförsök och Sandra Hawerman som fortsätter göra mål.

Nästa match spelas redan nu på fredag då Pixbo kommer på besök.