Tre poäng med hem från ön

26 november 2022 13:39
DAM

Damlaget tog sin andra raka seger via 6-2 borta mot Endre.

Första perioden startar avvaktande från Warbergs sida och Endre har betydlig mer boll. Men ett kompakt försvar och ett hårt jobbande Warberg gör det svårt för Endre. Omställningar ger Warberg ett par lägen, innan Jennifer Lundgren vinner boll vid sarg och tar med bollen in i banan och ger bortalaget ledningen i matchen efter drygt sex minuter. Perioden fortsätter med ett större bollinnehav för Endre, men när det ges chans till att kunna sätta press och gå på omställningar så är Warberg där och tar chansen. Med dryga minuten kvar av första perioden sätter systrarna Hawerman bra press på en av Endres backar vilket gör att Warberg vinner bollen och ligger kvar i anfallszon. Bollen hittar in framför mål och där blir det kamp om boll som Warberg vinner och Malin Andersson trycker in 0-2.

Andra perioden startar med mycket kamp och delat bollinnehav mellan lagen. Efter dryga fyra minuter ger Endres något högre press utdelning när de bryter ett uppspel från Warberg och 1-2 letar sig in bakom Hanna Svensson. Endre ligger kvar i en högre press och skapar några farliga chanser, men Warberg håller undan. Matchens intensitet ökar genom Endres press och Warberg sätts många gånger på prov. Efter drygt 15 spelade minuter passar Stina Johansson upp till Ida Hawerman på vänsterkanten som tar med sig bollen in i banan och hittar Sandra Hawerman helt fri på andra kanten. Sandra tar direktskott och utökar Warbergs ledning till 3-1. När knappt minuten återstår av andra perioden går Warberg på en omställning där Amanda Karlsson når en högt placerad Emma Thorsson som knackar in 1-4 på backhand.

Tredje perioden inleds med många bollar mot Warbergs mål från Endre. Hanna Svensson har koll på målet och defensiven är kompakt. Efter fyra minuter tar Warberg hand om bollen framför eget mål och spelar upp bollen i anfallszon genom Ida Sundberg. I kommande anfall får Ida också chans på avslut, vilket täcks undan av Endre. Andrea Envall är kvick och snappar upp det täckta skottet, kommer i båge och skjuter mot mål. Bollen tar på en back och går in mellan benen på Endres målvakt och 1-5 är ett faktum. Perioden fortsätter med ett uppoffrande spel från Warbergs sida när Endre har fortsatt övertag med boll. Med tight försvarsspel och bra målvaktsspel orkar Warberg hålla undan en bra stund. Efter 13 spelade minuter ger Endres anfallsspel utdelning när Elin Roos snabbt spelar genom Warbergs försvar och Ellen Berglund kan skjuta in bollen i mål, 2-5.

När det återstår fyra minuter av matchen plockar Endre ut sin målvakt och spelar 6 mot 5. Warbergs försvar står tryggt upp och de gånger bollen går igenom så har Warberg bra hjälp av både stolpar och ribban. I slutminuten bryter Ida Sundberg bollen på egen planhalva och spelar fint upp bollen till Emma Thorsson som kan lägga in 2-6 i öppen kasse, vilket också blir matchens slutresultat.

Statistik från matchen

Endre-Warberg 2-6 (0-2, 1-2, 1-2)

Skott: 19-15 (6-7, 7-5, 6-3)

Publik: 440

Poänggörare Warberg:

Emma Thorsson 2+0, Sandra Hawerman 1+1, Jennifer Lundgren 1+0, Andrea Envall 1+0, Malin Andersson 1+0, Amanda Karlsson 0+1, Ida Hawerman 0+1, Ida Sundberg 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Planen som vi hade var kanske inte den som matchen blev. Men jag tycker att spelarna ska ha all cred för arbetsinsatsen som de lägger ner. Vi åker till Gotland och är beredda att betala priset för att vinna. Vi vinner inte på ett vackert sätt men vi sliter och krigar i 60 minuter. Det måste vi ta med oss. Lägger man ner det fokuset och närvaron i varje match så har man också stor sannolikhet att vinna. Det behöver vi ta med oss till kommande matcher.