Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Holmer förlänger sitt avtal!

4 december 2023 10:00

För en vecka sedan presenterades herrlagets första kontraktsförlängning och igår söndag blev nästa officiell. 18-årige Filip Holmer är nästa herrspelare att göra klart sin framtid redan nu.


Förra veckan blev Mattias Lövenfors klar för en fortsättning i Warberg och nu har manager Johan Astbrant presenterat nästa kontraktsförlängning. Strax innan tekning mot Nilsby var det nämligen Filip Holmers tur att glädja hemmapubliken i Sparbanken Wictory Center genom att sätta signaturen på ett nytt kontrakt.

Holmer har bokstavligen växt upp i den blå tröjan då han spelat för klubben sedan barnsben plus att han satt på läktaren i unga år när pappa Mikael firade stora triumfer på plan. Trots sina blott 18 år är han faktiskt redan inne på sin tredje säsong i a-laget, även om det mest handlade om träningsdeltagande och att se och lära säsongen 21/22. I fjol blev det dock debut ”på riktigt” och när han för första gången fick chansen från start i Allsvenskan så gjorde han två mål borta mot Malmö. Detta var i januari 2023 och elva månader senare går det att konstatera att mycket har hänt. Den här säsongen har han nämligen spelat alla tio seriematcher från start och verkligen etablerat sig i laget. Sex poäng (3+3) har han levererat men Filip är också en forward som alltid jobbar hårt och är oöm att möta för motståndarna. En egenskap som manager Johan Astbrant verkligen uppskattar.

-Ja, Filip är en riktig kämpe som alltid ger 100% i allt han gör. Han är orädd och tar alltid den raka vägen mot mål vilket är en väldigt viktig egenskap i vårt sätt att spela innebandy. Det som är extra kul med Filip är ju såklart att han har tagit alla stegen i vår förening, från pojklag till JAS-lag och vidare till division 2 och sedan till herrlaget. Han är ju inne på sin tredje säsong med laget och det man kan se är att han kommer till varje träning och ger sitt yttersta och är väldigt målmedveten i sitt tänk. Jag är övertygad om att detta bara är början på en väldigt fin karriär och är därför självklart supernöjd att vi kan förlänga hans avtal redan nu!

Grattis till ditt nya avtal Filip, hur känns detta?

-Det känns jättebra och verkligen kul att få förtroendet i ytterligare två år! En dröm som går i uppfyllelse och ett litet kvitto på allt hårt slit och den tid jag lagt ner. Är väldigt tacksam att få vara med på denna resa vi gör med laget!

Även om du varit med tidigare så får väl detta räknas som din första riktiga säsong med herrlaget, och du har spelat från start i alla matcher hittills. Hade du väntat dig det när du blev uppflyttad?

-Jag visste ju att det skulle ta tid innan jag skulle få en startplats då jag var såpass ung och vi hade många bra spelare. Nu är det jättekul att jag har fått chansen från start och jag försöker att ta vara på varje tillfälle jag får. Samtidigt är det hög konkurrens om platserna så jag försöker bara att köra på!

Vilka tycker du är dina styrkor i spelet som också lett dig till så pass mycket speltid?

-Jag tycker att min storlek har hjälpt mig ganska mycket i spelet men jag har också lärt mig väldigt mycket och utvecklats på träningar under dessa två år. Till exempel att fatta snabbare beslut både med och utan boll men jag har också utvecklat duellspelet och presspelet vilket är en bidragande faktor.

Vilka saker i ditt spel vill du bli ännu bättre på för att göra ännu större avtryck?

-Jag skulle främst vilja utveckla mitt direktskott och bli ännu starkare i närkamperna för att kunna ta nästa steg i mitt spel.

Du har ju gått från spel i pojklag via juniorlag och hela vägen till elitlaget i samma klubb, vilka råd skulle du vilja ge andra ungdomar i föreningen som drömmer om att göra samma resa som du?

-Det är nog att våga tro på sig själv och göra det man är bra på, samt att lägga ner den där lilla extra träningen utanför de ordinarie lagträningarna. Och självklart, inte glömma att ha kul på vägen!

Avslutningsvis, vad säger du om din och lagets insats så här långt på säsongen?

-Det har funnits höga toppar och djupa dalar då vi har varit lite för ojämna. Vi behöver höja vår lägstanivå och inte förlora de matcher vi har förlorat. Sen har vi gjort väldigt bra insatser också, Hovslätt borta till exempel, som är den roligaste matchen sedan jag flyttades upp i a-laget. Min egen insats tycker jag var bra i inledningen men de senaste matcherna har det gått lite nedåt.

Vi tackar Filip för intervjun och önskar stort lycka till resten av säsongen och kommande år!