Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Lerum
LER
Borta
Warberg
WIC

Inför match- FBC Lerum

17 februari 2023 18:00
HERR

Efter onsdagens seger mot Lindås är det ett kvalklart Warberg som beger sig till Lerum under lördagen för att kriga om nya poäng. Motståndet FBC Lerum är indraget i bottenstriden och kommer garanterat att sälja sig dyrt!


Senaste trepoängaren mot Lindås fastställde alltså att Warberg är klart för nytt SSL-kval då försprånget till femteplacerade Partille är 16 poäng, med endast tolv poäng kvar att spela om. Resterande fyra matcher kommer, för Warbergs del, med andra ord enbart att handla om vilken placering och vilken form man går in i kvalet med. Skulle Warberg lyckas behålla förstaplatsen ända in i mål så hade det inneburit att man dels får hemmaplansfördel i såväl Playoff 1 som i ett eventuellt Playoff 2, samt att man får möjligheten att välja motståndare i Playoff 1. Morgondagens moståndare FBC Lerum har dock väldigt mycket att spela för. I dagsläget har man två poäng till godo på Skoghall som ligger precis under nedflyttningsstrecket, så det kommer bli en nervkittlande kamp om att undvika nedflyttning mellan dessa båda lag samt Lindås och Lund. Senaste mötet mellan Warberg och Lerum slutade med 6-3 seger till Warberg, men det var en lyckosam minut i slutet av andra perioden som skiljde lagen åt den gången. Historiskt har det ofta varit väldigt jämna matcher i seriespelet och Lerum är ett spelskickligt lag som brukar kunna ställa till med en del problem.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Edvin Körberg på väg tillbaka men saknas ytterligare nån vecka.

Isak Ehrinton saknas på grund av värnplikt.

Tränarkollen Ludwig Bengtsson

-Vi befinner oss i slutet av NHL-veckan och har idag fredag gjort vårt första riktiga innebandypass för veckan. Vi har valt att fokusera på återhämtning och andra delar vid sidan om när matcherna legat så pass tätt som de gjort. Det är just nu en benhård konkurrenssituation i laget vilket för oss tränare är ett lyxproblem men ändå ett pussel som ska läggas. Vi hade en tuff batalj mot Lindås i onsdags där vi tog tre poäng. Det är skönt att ha styrkan som krävs att vinna matcher även när matchbilden inte blir som vi vill att den ska vara. Vi står för en solid försvarsinsats med stor offervilja att täcka avslut, dock behöver vi snäppa upp vårt duellspel framför eget mål. Vonk har några matcher i följd där han spelat en viktig roll och det känns verkligen som att han varvat upp.

Om FBC Lerum

Göteborgarna har efter två år i seriens toppskikt hamnat i en ny situation denna säsong där man tampats om placeringar betydligt längre ner i tabellen. Tappen av de två offensiva stjärnorna Noah Johansson och Fredrik Bäckman (båda till Jönköping) har varit kännbara för laget. Även om poängmakaren Joel Ekström är kvar i laget så har han saknat samma uppbackning runt sig som han varit van vid de tidigare säsongerna. Laget har dock fortsatt att spela en trevlig innebandy med mycket bollinnehav, och även om två tunga namn är borta ur uppställningen så finns det en handfull mycket skickliga spelare kvar och ett antal yngre förmågor har fått ta större plats och mer ansvar. Dessutom har man tagit tillbaka målvakten Viktor Wedlin för att försöka rädda nytt kontrakt, och hans intåg har stärkt upp målvaktsspelet rejält. För bara någon månad sen såg läget mörkt ut för Lerum, men nu har man tagot poäng i tre raka matcher och kommer senast från en mycket imponerande bortsager mot Hovslätt med hela 7-3. Man har allt i egna händer inför de avslutande fyra omgångarna och har kvar att möta Warberg, Fagerhult, Lillån och avslutningsvis Lindås.

Ludwig Bengtsson om motståndet

-Ett lag som jag såklart känner utan och innan efter mina år där. Vi vet att Lerum kommer att göra en av säsongens bästa matcher mot oss och speciellt i Lerums Arena där dem är erkänt starka. De har fått vind i seglet nu med den viktiga segern mot Hovslätt i veckan och behöver fortsätta i samma riktning. Ett lag som kommer jaga oss för att tävla om de tre poängen i lördagens match. Vi behöver därför upp på personbästa i alla parametrar. Respekterar vi försvarsspelet, tar bollen framåt, dödar omställningar och anfall så blir vi svårslagna. Men det är helt och hållet upp till oss själva. Vi möter ett lag som är väldigt skickliga med boll och taktiskt välskolade.

Så här ser du matchen

Live i Lerum Arena- Förköp din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen hittar du här!