Warberg föll borta mot Skoghall

4 november 2019 13:27
DAM

Ett Skoghall som inte vunnit sedan premiären och där Warberg kom från en bra insats och vinst mot Karlstad i senaste matchen så var förhoppningarna stora inför matchen mot Skoghall under söndagseftermiddagen. Det ville sig inte för vårt damlag när de föll med 6-4 efter periodsiffrorna 3-2, 1-0 och 2-2 sett med hemmalagets siffror först.

Warberg fick en mardrömsstart då Skoghall redan efter en minut kunde ta ledningen i matchen då en spelare kunde kliva genom försvaret och skjuta in 1-0. Efter detta så har Warberg en bra period där första Amanda Ahola med en genialisk passning hittar en helt fri Jenny Dahl som inte gör något misstag och när sedan Sofie Karlsson ger Warberg ledningen med 2-1 ser det ljust ut. Skoghall kommer dock tillbaka i matchen och innan andra periodens utgång har de vänt matchen till sin fördel och en ledning med 4-2.

18 sekunder in i den sista perioden reducerar Sofie Karlsson på en retur och gör därmed sitt andra mål för dagen. Uppförsbacken blir dock en aning brantare när Skoghall hittar en lucka i Warbergsförsvaret och kan skicka in en ledning till 5-3 för hemmalaget. Ytterligare en reducering skulle dock komma då kapten Camilla Halldén lyckas skjuta in 4-5 efter en tilltrasslad situation framför Skoghalls mål. Warberg forcerar mot slutet men trots bra lägen så är det istället Skoghall som kan kontra in ytterligare en boll bakom Hanna Svensson i målet vilket också fastställde slutresultatet till 6-4.

Resultatet innebär att Warberg ligger kvar på två inspelade poäng, just nu på en sista plats i tabellen. Nästa match spelas nästa måndag den 11 november hemma mot Jönköping, detta är också en TV-match och då vill vi ha många åskådare som sluter upp för att heja fram tjejerna till nya poäng.