Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Rikard Eriksson klar för fortsättning med Warberg!

22 juni 2023 14:00
HERR

Johan Astbrants sista (?) pusselbit till nästa säsongs lagbygge är klar. Rikard Eriksson har nämligen skrivit ett nytt kontrakt med klubben och förlänger sin redan långa karriär med ytterligare minst en säsong till!


33-årige Rikard Eriksson behöver ingen närmre presentation av sin innebandykarriär. Redan 2009 gjorde han sin första säsong i Warberg och SSL och stannade sedan ända fram till 2017 då han provade vingarna i Mullsjö under kommande fyra år. Han har på sina tolv säsonger i SSL samlat på sig nio SM-slutspel, fem medaljer och hela 429 poäng. Han har dessutom 55 landskamper på kontot och ett VM-guld från 2012.

I fjol anslöt han till Warberg från seriekonkurrenten Partille precis innan övergångsfönstret stängde 31 januari, då i hopp om att vara med och föra upp Warberg i SSL som avslutning på sin karriär. Nu blev det ju som bekant inget SSL-avancemang och drömavslut på karriären, och kanske är det därför den rutinerade pjäsen har tänkt om och bestämt sig för att ge det ytterligare ett försök. Att han har kvaliteter att bidra med fortfarande stod utom allt tvivel under de tolv matcher han spelade för Warberg under våren. För även om det inte går lika fort som i yngre år visade Eriksson att man kommer långt med erfarenhet och spelförståelse vilket skänker ett lugn till laget i framför allt spelet med boll. Under sina sex seriematcher gjorde han åtta (3+5) poäng, och i Playoff blev det totalt sju (2+5) poäng på sex matcher och en imponerande plus/minus-statistik på +9, vilket var bäst i laget.

Inte konstigt då att manager Johan Astbrant är nöjd över att Rikard Eriksson har valt att förlänga sin karriär ytterligare!

-Självklart känns det superbra att vi äntligen är i mål med Rikard. Han är en av seriens bästa spelare och det tycker jag vi fick se redan i våras när han kom in vilket även hans statistik vittnar om. Att han är med oss redan från start den här säsongen hoppas jag kommer lyfta honom ännu ett steg och att det i sin tur ska hjälpa oss mer. Rikard är ju ett kärnkraftverk ute på planen och besitter spetsegenskaper i alla områden. Han kommer att bli en viktig pusselbit för oss om Warberg ska kunna ta steget upp till SSL vilket är vår absoluta ambition!

Rikard själv förklarar varför beslutet dröjt såpass länge och att det har sina anledningar.

-Jag och Johan har haft en dialog sedan uttåget i kvalet och han har varit tydlig med att han gärna har mig kvar i laget. Det uppskattar jag såklart och det är roligt att han känner att han får ut något av mig. Jag är dock inte ung och lovande längre, vi har två små barn där hemma som kräver sin tid så därför har det varit mycket tankar. Det känns dock väldigt bra nu när beslutet är taget och jag är otroligt tacksam att Frida (sambo) ställer upp på detta, utan henne hade det inte fungerat. Jag känner att kroppen fortfarande håller och att jag kan spela på en hög nivå samtidigt som jag tycker att det är väldigt kul. Jag tror att jag hade ångrat mig om jag inte tagit chansen att försöka spela upp Warberg igen.

Ja, vad var det som fick dig att fortsätta?

-Ja du, ibland undrar jag själv hur jag tänkte, haha! Det var några tunga veckor efter kvalförlusten där man tänker mycket på om och men och man ältar saker alldeles för mycket. Den känslan förvandlades sedan till revanschlust och jag känner att det inte var på det viset det skulle sluta. Sen vet jag ju att det inte finns några garantier för att det kommer att sluta lyckligare efter nästa säsong, men jag vill visa att vi kunde bättre än så som det slutade.

Du kom ju in sent i laget förra säsongen och nu är du med från start, hur mycket kommer det påverka din egen roll tror du?

-Jag tror att det kommer påverka min roll ganska mycket. Dels kände jag nästan ingen i laget när jag kom och det var en process för mig att lära känna folk både personligen och på planen. Även för gruppen att ta emot en ny spelare har sin process. Vi hade inte många matcher innan kvalet där jag skulle hitta dynamik med andra spelare och komma in i ett helt nytt spelsystem som jag aldrig spelat tidigare. Så fokus för mig blev att ta mig in i systemet så fort som möjligt. Jag tycker att jag och Johan fick en bra dialog direkt och känner att samarbetet mellan oss funkat bra och jag tror att jag denna säsongen kan vara med och diskutera och påverka mer taktiska detaljer och vara en stöttning för de yngre spelarna från start. Så det blir en kortare startsträcka och ett annat lugn såklart där man kan jobba mer långsiktigt.

En del spelare har lämnat och några nya har kommit, vad är din känsla om truppen

-Ja, så är det alltid i ett lag inför en ny säsong. Tycker egentligen inte att truppen skiljer sig så mycket från förra året. Det är en stark trupp där laget och bredden är den största styrkan. Vi kommer att ha tre formationer som kan producera framåt. Utmaningen för oss är att bli mer spetsiga framåt och jag tror att några av de yngre kan ta kliv denna säsongen och lyfta laget ännu mer. Flera intressanta nyförvärv finns det där Krumins såklart sticker ut och ska bli väldigt spännande att se och spela med. Vi är ett lag som ska ligga i toppen av tabellen!

Finns det någon eller några enstaka detaljer som du ser att ni behöver förbättra eller utveckla för att kunna ta steget upp i SSL som är målet?

-Jag tycker att det finns några delar som absolut kan förbättras. Spelet med boll tycker jag är något som vi behöver utveckla för att bli bättre om man kollar på föregeående säsong. Vi behöver bli bättre på att etablera spel i anfallszon med ett rörligt anfallsspel och smartare beslut. Beslutsfattandet är något som jag tror blir väldigt viktigt att jobba med. Det är ett ungt lag och jag tycker stundvis under kvalet att det syntes i beslutsfattandet. Förhoppningsvis har vi lärt oss något från förra säsongen och kvalet och kan ta med oss det in i denna säsongen!

Vi önskar såklart Rikard ett stort lycka till med sommarträningen och ser fram emot en hel säsong med honom i den blå tröjan!