Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Dags för avgörandet!

23 april 2019 09:30
Herr

Ikväll är det dags för den femte och helt avgörande matchen om vilket lag som gör Visby IBK sällskap upp till SSL! Räkna med ännu ett drama inför en proppfull Sparbanken Wictory Center!


Efter 22 serieomgångar och två matcher i Playoff 1 är det nu dags för match 5, och en helt avgörande tillställning om vilket lag som avancerar upp till Svenska Superligan. Med de fyra tidiga mötena i färskt minne är det nog bara räkna med ännu ett drama!

2-2 i matcher och varsin bortavinst gör att kvällens match dessutom känns extremt oviss. Fördelen har pendlat fram och tillbaka ett par gånger och det har varit ytterst små marginaler som skiljt lagen åt.

Ikväll handlar det kanske inte bara om pilar och streck på en taktiktavla, utan lika mycket om vilket lag som lyckas hålla nerverna på rätt sida tröjan, och vilket lag som har spelarna som vågar kliva fram. Warberg kommer såklart med stärkt självförtroende efter den oerhört tunga segern på skärtorsdagen, i Uppsala. Hagunda å sin sida säkert med sköna minnen från senast man var i Varberg, då man vann.

Warberg har samma manskap tillgängligt ikväll som man haft i hela Playoff. Det vill säga hela truppen förutom Johan Dahlqvist.

Vi stämde av läget med Kent Göransson inför matchen.

Ni lyckades vinna den tuffa matchen i Uppsala på skärtorsdagen, vad tycker du ni gör bättre i den kontra de två tidigare förlustmatcherna?

Vi tightade till vissa delar i spelet och fick bra betalt för det tycker jag, sen tycker jag vi har flera nivåer kvar i spelet med boll som jag inte tyckte vi var lika bra i. Där har jag förhoppningar att vi ska kunna vara bättre idag.

Så hur är då känslorna inför en femte avgörande?

Det är så sjukt inspirerande att springa in i SWC inför en fanatisk hemmapublik! Det kan man inte annat än älska.

Går det att njuta i en sån här match eller är det bara nerver?

Det är klart att vi ska njuta av en sådan här tillställning i balans med en en smula nervositet. Det hör till att ha en sådan där grymt skön anspänning som gör att man som spelare och ledare kan prestera sitt bästa.

Vad vill ni lyckas med rent spelmässigt för att vinna idag?

Vi vill ju bygga vidare på det vi gjorde senast, ett starkt försvar och en ännu starkare offensiv, sen är ju special teams viktiga som vanligt och där har vi hittills klarat oss bra.

Slutligen, ni gjorde små justeringar i laget senast. Hur tänker ni ikväll?

Det blir inga större förändringar, det skulle jag inte tro. Vi har våra grunder och det är den trygghet vi har skapat under en lång tid. Det är idag vi hoppas den ska betala sig.

Matchen är sedan länge slutsåld, och det kommer förhoppningsvis bli ett grymt tryck i Sparbanken Wictory Center ikväll!

För er som inte ser matchen live går det att göra hos Sportbladet. Matchstart 19.00.

Fakta Playoff 2, bäst av 5 matcher

7/4, Match 1 Warberg-Hagunda 8-5

10/4, Match 2 Hagunda-Warberg 8-5

14/4, Match 3 Warberg-Hagunda 7-8

18/4, Match 4 Hagunda-Warberg

23/4, Match 5 Warberg-Hagunda