Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Duo klar som assisterande tränare i damlaget.

28 augusti 2020 15:45
DAM

Nu står det klart att Stefan Smedberg och Johan Nilsson är med i ledastaben för damlaget även kommande säsong. Nu som assisterande tränare. Båda två hoppade in i båset under förra säsongen, men nu är de med från start tillsammans med Kent Göransson.


Stefan ”Bagarn” Smedberg är ett välbekant namn i Warberg efter flera säsonger med herrlaget och då även för Kent Göransson som haft honom vid sin sida i båset under flera säsonger.

-Det ska bli roligt att jobba ihop med Kent igen, vi kompletterar varandra mycket bra. Det är som några av tjejerna sa, "Ni är som ett gift gammalt par". Om det är bra eller dåligt får säsongen utvisa. Men roligt har vi.

-När det nu även blivit klart att Johan Nilsson kommer förstärka ledarstaben känns det otroligt inspirerande. Johan och jag jobbade ihop några månader med damlaget i våras. Vårt samarbete fungerade utmärkt och Johan kommer med sin kunskap och erfarenhet att tillföra ytterligare en dimension till laget.

Johan Nilsson och Kent Göransson har tidigare inte arbetat ihop i båset, men är väl bekanta med varandra.

-Ja, vi känner ju varandra sedan många år tillbaka. Både som motståndare i SSL-matcher, och kanske främst SM-final i Globen mellan AIK-Warberg, men även som medspelare i småmålsspel på innebandyplanen i Valen på somrarna här i Varberg. Det har ju också blivit en och annan fika under åren då jag ju har spenderat mina somrar här i Varberg de senaste 15 åren. Det blir kul att få arbeta ihop på riktigt. Det ser jag fram emot!

Hur känns samarbetet med Kent och Stefan?

-Det är motiverande att kunna arbeta ihop med två så duktiga och meriterade tränare. Stefan och jag har ju prövat att arbeta ihop under föregående säsong och jag tycker att det fungerade fantastiskt bra på så kort tid. Kent och jag har inte arbetat ihop tidigare på detta sätt, men jag vet ju att Kent är en erkänt skicklig ledare och jag vet att han är en bra och klok person. Så jag är övertygad om att det också kommer fungera och vi tre tillsammans blir en bra ledarkonstellation. Till syvende och sist får väl säsongen utvisa det. Elitidrott är ju en resultatbransch.

Hur gick era resonemang när frågan från Warberg kom om en ny säsong med damlaget?

Johan: -Det är verkligen kul att få frågan igen och jag är exalterad över att fortsätta få jobba med spelarna i truppen. Förra säsongen kom den nya lagledningen in sent i december och fick bara 2-3 månader på sig att jobba igenom idéer, samtidigt som uppdraget var tydligt fokuserat på att säkerställa fortsatt spel i SSL.

Jag ser därför mycket fram emot att få jobba med laget under hela denna säsong och bidra till att fortsätta utveckla laget och spelarna ytterligare. Med det sagt så ser jag inte denna säsong som en ”utvecklingssäsong” utan det är en ”resultatsäsong”. Vi ska arbeta hårt för att ta nästa steg och titta uppåt i tabellen!

Stefan: -När jag fick frågan om att vara med i damlaget så var svaret enkelt. Självklart vill jag det men min tid är begränsad. När vi nu har kommit överens om en plan som funkar för mig med min arbetssituation så känns det fantastiskt bra.

Vad säger ni om årets trupp?

Johan: -Jag tycker nyförvärven och truppen som helhet känns mycket spännande. Det är definitivt en bredare trupp än föregående år och det finns fler spelare som kan bidra i det offensiva spelet och göra poäng samtidigt som vi behåller vi stommen från förra säsongen. Det är helt enkelt en bra mix av spelare i årets trupp.

Stefan: -Laget känns otroligt spännande. Jag tycker att vi hade ett bra lag förra säsongen men saknade två-tre poängspelare. Nu har vi fått in dessa spelare plus att vi har breddat truppen. Jag hade inte tackat ja om jag inte kände att vi har stora möjligheter att gå till slutspel. Vi har ett hungrigt lag som är väldigt suget på att slåss om en slutspelsplats. Och med ett nytt spelsystem och intressanta spelare, som är nyfikna och väldigt intresserade av att bli bättre innebandyspelare, tror jag att vi har en stor chans att lyckas.

Vi hälsar Stefan och Johan välkomna till Warberg ytterligare en säsong och önskar dem lycka till under kommande säsong.

Nästa match för damlaget spelas på söndag den 30 augusti, då kommer FBC Kalmarsund på besök. Matchen startar klockan 13:00 och sänds på solidsport.se/warbergic.