Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Oliver Sandberg klar för Warberg!

27 april 2021 12:00
HERR

Så är då herrlagets första spelarförvärv för nästkommande säsong klart. Från Skattkärr i Värmland ansluter den 19-årige talangen Oliver Sandberg. -En riktigt spännande spelartyp som testat på Allsvenskt spel tidigare, väldigt kul att Oliver valt oss som sin nästa klubb, säger sportchef Kimmo Eskelinen.


Herrlaget fortsätter på den inslagna vägen med att värva yngre förmågor med möjlighet att växa vidare i de blå färgerna. Första nyförvärvet på spelarsidan inför säsongen 21/22 är en 19-åring med hög potential. Oliver Sandberg är fostrad i värmländska Skattkärrs IK, och det är därifrån han nu värvas till Warberg. Den tekniske och spelskicklige forwarden har dock testat på Allsvenskt spel tre sä-songer tidigare i grannklubbarna Skoghall och Karlstad IBF. Till säsongen 19/20 värvades han till just Karlstad IBF och spelade hela säsongen i Allsvenskan, samtidigt som han öste in poäng för klubbens juniorlag i Juniorallsvenskan. Det blev dock bara en hel säsong i Karlstad, och inför den här säsongen vände han hem till Skattkärr i division 2 där han producerade 23 poäng (17+6) på sex matcher innan säsongen fick ett abrupt slut på grund av pandemin.

Nu tar han alltså åter klivet tillbaka till Allsvenskan, men byter de värmländska skogarna mot hav och stränder på västkusten. Sportchef Kimmo Eskelinen om Sandberg:

-En superspännande spelare som kan bli väldigt bra på sikt. Han har de flesta speltekniska egenskaperna för att bli en riktigt bra poänggörare även på hög nivå, nu handlar det bara om att ge honom lite tid att växa in i det här och få tillbaka sitt självförtroende. Han har redan bevisat att han kan spela bra innebandy på den här nivån i Karlstad, och förhoppningsvis kan han blomma ut ordentligt här hos oss. Han är skicklig med boll och kan både avsluta och fördela boll på ett fint sätt, och dessutom användbar som både center och vänsterforward med sin rightfattning. Ska bli grymt kul att se honom hos oss!

Oliver Sandberg själv säger så här om sitt val och vad som fick honom att ta steget till just Warberg:

-Kände att jag ville ha en ny utmaning och testa på spel utanför Värmland. När jag var på besök så fick jag en väldigt bra bild av både staden och klubben. Warberg har ett framtids tänk som tilltalar mig. De har något riktigt intressant på gång och jag vill gärna vara en del av den resan. Laget spelar en offensiv och rolig innebandy där jag tror att jag kommer passa bra in.

Du hade fler alternativ än Warberg, vad var viktigast för dig i valet av klubb?

-Det var att kunna få ihop en helhetslösning. Det som händer på planen är självklart jätteviktigt men som innebandyspelare så behöver man även ha något att göra vid sidan av. Får man inte ihop helheten så tror jag inte att man lyckas på planen. Kände också att jag ville hitta en klubb där jag kan se mig själv under en längre period för att utvecklas både som spelare och människa.

Du kan spela både center och vänsterforward, vilken position föredrar du själv?

-I grunden är jag center och det är där jag ser mig själv i första hand. Det är där jag känner mig mest bekväm och där jag känner att jag fått ut mest av min innebandy hittills i min karriär. Men jag har och kan även spela forward och är öppen för att spela där jag bidrar mest till laget.

Hur ser närmsta tiden ut för dig, hur förbereder du dig för ankomsten till Varberg?

-Jag kommer fortsätta hålla igång med egenträning fram tills jag kan ansluta till laget någon gång i juni. Det är även mycket att fixa och planera inför den kommande flytten.

Vi hälsar Oliver varmt välkommen till västkusten och Warberg, samt lycka till under kommande säsong!