Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Warberg förstärker med landslagsmålvakt!

14 april 2022 13:32
HERR

Efter en rad nyheter av förlängningar så är det dags för herrlagets truppbygge att kryddas till ytterligare med en spelare utifrån. Warberg har kommit överens med den holländske landslagsmålvakten Arvid Vonk som närmast kommer ifrån FBT Kahrut i finska högstaligan.


Arvid kommer från den finska staden Pori där han växte upp och började sin innebandykarriär. Eftersom han är halvt finsk och halvt holländsk föll valet till slut på att representera det holländska landslaget. Med landslaget har han genomfört ett VM och ett VM-kval och givetvis är han en nyckelspelare för dem. Apropå nyckelspelare var Arvid även det i klubblaget FBT Karhut där han hade näst högsta räddningsprocenten, fina 79%, av alla målvakter som spelade kontinuerligt i den finska högstaligan.

Nu är det alltså dags för hans första äventyr utanför Finlands gränser och när det fanns många intressenter från klubbar utomlands så föll till slut valet på västkusten och Warberg.

Så här kommenterar Arvid själv valet.

-Warberg is a legendary club and they have a successful history. I was interested of playing abroad and my own ambitions matched up very good with Warbergs. I will do my very best to help Warberg get back to SSL where they belong.

How would you describe yourself as a goalkeeper and floorballplayer?

-I would describe myself as a teamplayer with a huge will to win in every practice and game. I am a player who is never giving up and always stay focused on the target. I am a fast and active goalkeeper.

Manager Johan Astbrant kommenterar förvärvet av Arvid Vonk så här:

-Med Vonk så får vi in en spelare med rutin i att ha gjort samma resa i Finland som vi vill göra här i Sverige med att ta steget från Allsvenskan till SSL. Vonk besitter erfarenhet från internationell innebandy då han har spelat VM och kommer senast från en bra säsong i finska högstaserien, där han hade näst bäst räddningsprocent av alla förstamålvakter i ligan. Vi får in en annan typ av målvaktsspel som vi hoppas ska passa till vårt man-man inspirerande försvar. Min erfarenhet av finska spelare är att vi får in en spelare som verkligen vill tävla och gör allt som krävs för att lyckas. Arvid är en person som ställer höga krav både på sig själv och på sin omgivning vilket vi anser är en viktig egenskap i vårt lagbygge.

Arvid förväntas ansluta till laget under sommarträningen och vi ser mycket fram emot hans första framträdande i Warbergströjan!