Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Habib Wesths tankar inför morgondagens seriepremiär

18 september 2021 17:00
DAM

Imorgon, 16:00 drar serien igång för damlaget. Det blir den sjätte säsongen i SSL för Warberg. För Cecilia Westh Habib blir det den andra i Warbergströjan. Läs här en längre intervju med henne om säsongen som nu väntar.


Cecilia Habib Westh anslöt till Warberg inför förra säsongen. Då kom hon från moderklubben Lockerud/Mariestad som hon kommit tillbaka till några år tidigare då hon lämnade Pixbo. Habib Westh är en av Warbergs mest meriterade spelare, med bland annat SM-guld med Pixbo och ett stort antal matcher i den högsta ligan. Nu går hon in för den andra säsongen i SSL tillsammans med Warberg. Så här sammanfattar hon försäsongen som laget nu lämnar bakom sig:

-Ja det är en försäsong där det mest handlat om att komma in i nytt spelsystem, och att både nya spelare och tränare ska lära känna varandra. Vi har inte fått med oss resultaten men från varje match har vi kunnat ta med oss positiva saker så att vi nu är fullt redo för en premiär.

Hur känns läget i gruppen?

-Det är en go stämning i laget och efter helgen i Kalmar har vi kommer varandra närmre som lag och gemensamt satt upp mål och vad vi i laget står för. Vi vet att vi kommer göra detta tillsammans och att alla spelare och ledare enskilt är viktiga pusselbitar för att vi ska kunna nå och leva upp till våra mål.

Nu väntar seriepremiär, tankar i för att serien drar igång?

-Det är det här man kämpat för hela försäsongen så det ska bli härligt att äntligen få spela framför publik i SWC igen. Jag tror också att känslan av att det den här gången är seriematch kommer lyfta fram ytterligare fokus, intensitet och känslor. Alla har längtat efter detta, man är nästan lite som ett barn dagen innan julafton!

Vad är dina förväntningar på säsongen i stort?

-Utifrån vad vi vet att vi kan åstadkomma tillsammans vill jag se ett Warberg i år som spelar mogen och smart innebandy. För att vi ska lyckas göra det genom hela säsongen krävs det att alla lär känna sig själva och hittar hur man håller sitt formbästa till varje match. Sen är det också väldigt kul att få chansen att motbevisa de som tippar på att Warbergs damlag åker ur SSL i år. Alltid kul att knäppa kritikerna på näsan.

I premiären möter ni Täby hemma, vad blir viktigt den matchen?

-Som i alla matcher är det viktigt att hålla tätt bakåt och ta vara på våra chanser. Ha hög effektivitet i våra avslut och vara en vinnare i varje byte.

Vi säger stort tack till Cicci och önskar henne samt laget stort lycka till i premiären imorgon. 16:00 tekas matchen igång mot Täby FC.

Då det fortfarande ligger restirktioner är det endast säsongskortsinnehavare och partners som vi kan välkomna till matchen. Biljettförsäljningen öppnar till 1/10.

Matchen kommer att sändas genom SportExpressen Play så har du inte skaffat ditt abonnemang där än, vilket ger dig åtkomst till all den sport de sänder, så gör det nu. 99kr för första månaden och därefter 299kr. Teckna abonnemang hos SportExpressen Play här!