Onsdag
23 Feb 2 matcher
Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Välkommen tillbaka Max Källerteg!

18 januari 2022 11:50
HERR

Herrlaget fortsätter att stärka upp truppen inför en lång vårsäsong och kvalspel, men även för kommande säsong. Nästa spelare in i Warbergs herrlag är forwarden Max Källerteg. Den kvicka rightaren ansluter från FBC Kalmarsund under veckan och har skrivit avtal även för kommande säsong.


Under säsongen 2019/2020, herrlagets senaste säsong i SSL, värvades Max in från Lindås Rasta. Han anslöt då till Warberg mitt i säsongen och totalt blev det 10 matcher för Göteborgsbördige Källerteg, som gjorde sju poäng på dessa matcher. Efter säsongen valde han att fortsätta sin innebandykarriär på östkusten, i FBC Kalmarsund som han nu spelat för de senaste två säsongerna. Men nu väljer alltså Max Källerteg att vända tillbaka till västkusten och Warberg. Något som manager Johan Astbrant är väldigt nöjd med:

-Max är en härlig karaktär och jag är verkligen glad att han valde Warberg före andra lag i SSL. Han är fortfarande en ung spelare och med sina två år i Kalmarsund, och den resan det laget gjort, har han fått med sig mycket erfarenhet. Vi fortsätter att plocka in spelare som har eller haft en anknytning till föreningen innan, det är en del av den strategin vi jobbar utefter. Att vi dessutom kunde knyta till oss honom redan nu tycker jag är en fjäder i hatten till vår organisation och ett tecken på Max trivdes i Warberg när han var här senast. Vi vill stärka vår grupp ännu mer och då passar det perfekt med spelare som har varit här innan som vet om kravbilden och hur föreningen fungerar. Det ska verkligen bli intressant och jobba med honom, Max är hungrig.

Så här säger Max Källerteg själv om beslutet att komma tillbaka:

-Det var roligt när Warberg hörde av sig och visade att de var intresserade, sedan gick det ganska snabbt att bestämma sig. Jag vill få mer speltid, plus att västkusten alltid är bästkusten. Det har varit bra samtal med ”Asta” (Johan Astbrant) och efter de samtalen så kände jag att Warberg skulle passa mig bra.

Beskriv din roll i laget.

-Jag kommer att bidra med att vara en go gubbe i laget, som gör allt för att vinna. På innebandyplanen så kommer jag bidra med fart, styrka och ett hyfsat skott. Jag hoppas på att kunna prestera med ett antal mål också.

Berätta om dina förväntningar på våren:

-Förväntningarna på mig själv är höga, jag vill bidra till den vinnarmentalitet som redan finns samtidigt som jag känner att jag vill ha roligt och få speltid. Spela mitt spel som jag vet att jag kan. Mina förväntningar på laget är att vi ska göra det bästa vi kan varje match och förhoppningsvis gå hela vägen. Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till Warberg. Det är många av gubbarna som jag känner, så det ska bli skoj att lira med dem igen.

Vi säger varmt välkommen tillbaka till Warberg Max och önskar han ett stort lycka till med laget, nu främst till helgens match mot Karlstad då han ska vara spelklar.